YURTHABER

İstanbul
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Küçükçekmeceliler Trockyablues Konseriyle Coştu

Küçükçekmece Belediyesi, Türk müziğinin unutulmaz eserlerini alışılmışın dışında sahnede izleyicilerle birlikte söyleyen alternatif grup ‘Lüleburgaz...

Küçükçekmece Belediyesi, Türk müziğinin unutulmaz eserlerini alışılmışın dışında sahnede izleyicilerle birlikte söyleyen alternatif grup ‘Lüleburgaz Trockyablues’ konserine ev sahipliği yaptı.

Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’ne ikinci kez konuk olan grubu izlemeye Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek başta olmak üzere çok sayıda Küçükçekmeceli vatandaş katıldı. ‘Lüleburgaz Trockyablues Seyirci Korosu’na katılmak isteyen Küçükçekmeceli sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde, izleyiciler hem dinledi hem söyledi. Küçükçekmeceliler, ‘Benim Gönlüm Sarhoştur, Anla Artık Anla Beni, Yangın Olur Biz Yangına Gideriz, Arabaya Taş Koydum Hanımım’ gibi sevilen ve hareketli besteleri İbrahim Metin Baltacı’nın yönettiği Lüleburgazlı sekiz kişiden oluşan orkestra ile sahneye çıkarak seslendirdi.

“LÜTFEN ÇOCUKLARINIZLA GELİN”

Lüleburgaz’ın ünlü simalarından olan Aşkiye - Neşet Çal’ı anlatarak söze başlayan İbrahim Metin Baltacı, “Seyirci gelir ve sahnedekileri izlerdi. Biz seyircilerin sahneye çıkmasını istedik. Seyircinin kendisini alkışlamasını istedik. Biz hem dinleyen hem de dinleten olduk” dedi. Ayrıca, Yusuf Nalkesen gibi büyük üstatları bu şekilde yeni nesille tanıştırdıklarını belirten İbrahim Metin Baltacı, izleyiciden konserlerine çocuklarıyla birlikte gelmelerini istedi.

Programın devamında ise, toplamda yaklaşık 2 saat sahnede kalan orkestra, Küçükçekmecelileri oynattı. 9/8’lik ritimlerle göbek atan Küçükçekmeceli vatandaşlar unutamayacakları bir konser akşamı yaşadı.

Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek de tüm orkestra adına Baltacı’ya çiçek hediye ederek “Daha önce de bizimle birlikte olmuşlardı. Tekrar geldikleri için tüm gruba teşekkür ediyorum. Görüyorum ki, Trockyablues grubuna olan ilgi oldukça fazla. Bu nedenle ayda iki kez bile gelmelerini isteyebiliriz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler