YURTHABER

Kapat

Kulüp Başkanları Kulüpler Yasası'nı Değerlendirdi

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Halil Ünal, "Futbolun geleceğini kurtaracak bir yasanın getirilmesi mücadelesini hep beraber...

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Halil Ünal, "Futbolun geleceğini kurtaracak bir yasanın getirilmesi mücadelesini hep beraber veriyoruz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından Ankara'da düzenlenen "Gençlik ve Spor Kulüpleri Kanun Çalıştayı"na Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Hakyemez, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu Başkanı Hasan Gerçeker, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Halil Ünal, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Naci Arkan, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASSK) Başkanı Ali Düşmez, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu ile kulüp başkanları, spor hukukçuları, akademisyenler ve davetliler katıldı. Çalıştayın ardından çıkışta gazetecilere, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Halil Ünal, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav ve Medical Park Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu Kulüpler Yasası'nı değerlendirdi.

HALİL ÜNAL: "FUTBOLUN GELECEĞİNİ KURTARACAK BİR YASANIN GETİRİLMESİ MÜCADELESİNİ VERİYORUZ"

Yasanın esas amacının kamuoyu tarafından farklı algılandığını belirten Ünal, "Mevcut bir yasa var, çıkıyor sanki buna muhalefet edenler, etmeyenler gibi değerlendiriliyor. Esasında öyle bir şey yok. Futbolun kesinlikle sporda çıkacak kanunla ayrı değerlendirilmesi lazım. Bizim nelere ihtiyacımız olduğunu tespit edip, bakanlığa getirmemiz lazım" dedi.

Konuya ilişkin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın görüşlerinin kendileriyle örtüştüğünü dile getiren Ünal, "Aceleye, oldubittiye getirecek bir kanun değil, futbolun geleceğini kurtaracak bir yasanın getirilmesi mücadelesini hep beraber veriyoruz. Zaten biz Spor Toto Süper Lig kulüpleri olarak, 18 takım gerekli çalışmaları yapmış durumdayız, önemli hukukçular görev yapıyor" ifadelerini kullandı.

"FUTBOLUN KENDİ SORUNLARINI DEĞERLENDİRECEĞİ YENİ YASAYLA YÖNETİLMESİ GEREKİYOR"

"Futbolu ayrı tutuyoruz" diyen Ünal, "Bunun amacı basketbol, voleybol ve atletizmin sorunlarıyla futbolun sorunları bir değil. Bu anlamda futbolun mutlaka kendi sorunlarını değerlendireceği yeni bir yasayla ya da mevcut yasaların iyileştirilmesiyle yönetilmesi gerekiyor. Onun için futbolun ayrışması lazım" açıklamasında bulundu.

Bir gazetecinin, "Son günlerde tribünlerde seyircinin eksikliğinden yakınıyorlar. Kulüpler Birliği olarak bununla ilgili bir çalışmada bulunacak mısınız?" şeklinde ki soru üzerine Ünal, "Bulunuyoruz. Hepimize çok ciddi görevler düşüyor. Hem yazılı hem görsel medyamıza ve futbolun içindeki her aktöre büyük görev düşüyor. Futbol eğer ilgi görecekse, futbolun büyümesini arzu ediyorsak tribünlerimizi mutlaka doldurmamız gerekiyor. Bunun için de futbolu sevdirmemiz ve futbola iyi davranmamız gerektiğini düşünüyorum. Birçok arkadaşımız artık futbolun içindeki çirkinlikleri söylüyor, artık insanların hiçbiri o programları dinlediğinde bırak maça gelmeyi, stadyumun önünden geçmeyi arzu etmiyor. Bu tabloyu hep birlikte yaratıyoruz. Futbolun güzelliği taraftarlar, taraftarımıza mutlaka sahip çıkmamız lazım" cevabını verdi.

Ünal, basının futbolu sevdirmeye yönelik yayınlar yapması gerektiğini de sözlerine ekledi.

"KULÜPLERDE SIKINTI ÇOK"

Futbolun sorunlarına ilişkin konuşan Halil Ünal, "Kulüplerde sıkıntı çok, sabahlara kadar saysam bitmez. 6 ay program yapmamız gerekir. Ama en önemli sorun futbolu sevdirmemiz. Futboldan insanlarımızı uzaklaştırmamamız gerekiyor. İnsanımıza ve futbolumuza destek olmamız gerekiyor" yorumunda bulundu.

İLHAN CAVCAV: "BU KANUNU FUTBOLUMUZUN GELECEĞİ İÇİN GÜNDEME ALINMASI GEREKTİĞİ KANAATİNDEYİM”

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, uzun yıllar kulüp başkanlığı yapan biri olarak Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a düzenlenen çalıştay nedeniyle teşekkür etti.

Bir önerisi olduğunu belirten Cavcav, "Özellikle Spor Toto Süper Lig'de olan kulüplerimizde çok değerli hukukçularımız var. Böyle toplantılarda kanunun mutlaka çıkması gerektiği kanaatine ben de katılıyorum ama böyle toplantıların bizlerle değil kulüplerin içinde bizzat sıkıntıyı yerinde gören hukukçuların bir araya gelip kendi aralarında bu kanunu oluşturmaları gerekiyor. Ona göre de Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tayin edeceği bir heyetle bu kanunu çok acil olarak hazırlamalarının, futbolumuzun geleceği, hem Avrupa'da hem de dünyada daha etkinlik kazanabilmesi için çok acil olarak gündeme alınması gerektiği kanaatindeyim. Toplantının futbolumuz için hayırlı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

HASAN AKINCIOĞLU: "YENİ YASANIN FUTBOLUN ULUSLARARASI KURALLARI DA GÖZ ÖNÜNE ALINARAK YAPILMASI GEREKİYOR"

Medical Park Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu ise, "Bir yasa taslağı henüz ortada yok ancak çok eskiden hazırlanmış olan çalışmalar var. Burada en önemli nokta profesyonel ve amatör sporların ayrı olarak değerlendirilmesi" ifadelerini kullandı.

Özellikle profesyonel ve amatör futbolun ayrı ayrı kanun veya bir sistemle yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Akıncıoğlu, "Dolayısıyla bu ayrımlar yapıldıktan sonra özellikle profesyonel futbol ve Spor Toto Süper Lig'in ayrı bir statüde olması gerekiyor, lig kavramının oluşması gerekiyor. Profesyonel futbol kulüplerinin yönetimi evrensel boyutta, futbolun uluslararası kuralları da göz önüne alınarak yapılması gerekiyor. Bu bağlamda yeni çalışmayla bugünkü çalıştay öncü olacak. Bugünkü çalıştaydan sonra yeni taslaklar üzerinde yoğunlaşarak, çalışılacaktır" görüşüne yer verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat