MAGAZİN

Kapat

'Kızımın ölüm sebebi Kerem Altan'dır'

''Kızım benim her şeyimdi, Kerem Altan kızımın ölmesine sebebiyet vermiştir''

Sunucu Defne Joy Foster'ın evinde hayatını kaybettiği Kerem Altan'a, 'yardım yükümlülüğünü yerine getirmemek suretiyle ölüme neden olmak' suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın 2. duruşması görüldü. Anadolu 36. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Defne Joy Foster'ın annesi müşteki Hatice Foster ve taraf avukatları katıldı. Tutuksuz sanık Kerem Altan ise duruşmaya katılmazken, Altan'ı avukatı Veysel Ok temsil etti. Duruşmada söz alan müşteki Hatice Foster gözyaşlarını tutamayarak, "Kızım benim her şeyimdi. Bu kadar kültürlü bir adam 112'yi çağırmış olsa 2 dakikada gelirdi. En cahil insan bile bunu yapar. Kızımın ölmesine sebebiyet vermiştir. Şikayetçiyim, davaya katılma talebim vardır" dedi.

"ÖLÜMÜNE SEBEBİYET VERDİ Mİ? RAPOR ALINSIN"

Hatice Foster'ın avukatı Ersan Taştekin, geçtiğimiz celse ifadesi alınan sanık Kerem Altan'ın yeniden sorgulanmasını talep etti. Avukat Taştekin, olayın olduğu esnada Altan'ın telefon görüşmeleri ve mesajlaşmaları olduğunu belirterek, "Maktule 03.00 civarı fenalaşmış fakat sanık telefonlarla konuşmuş. Konunun tespiti yapılsın. Ayrıca Defne Joy'un ölümüne sebebiyet verip vermediği konusunda ise üniversiteden rapor alınsın" diye konuştu.

"MAKTULEYİ KURTARMAYA ÇALIŞTI"

Tutuksuz sanık Kerem Altan'ın avukatı Veysel Ok ise geçen celse hakim değişikliği nedeniyle müvekkilinin 6 saat koridorlarda beklediğini ifade ederek, "Eğer gerçekten kendisine soru sormak isteselerdi duruşmaya gelirlerdi. Bu dava medyatik bir dava ve müvekkilimin 3 defa dava dosyasında ifadesi bulunmaktadır. Ayrıca Kerem Altan tüm enerjisini maktuleyi kurtarmak için kullanmıştır" dedi.

KEREM ALTAN YENİDEN DİNLENECEK

Mahkeme, olaya ilişkin bilgi ve görgüsü olduğu iddia edilen Feriha Nihal Ertüzün ve Murat Gemici isimli kişilerin gelecek celse tanık sıfatı ile dinlenilmesine, sanık Altan'ın geçtiğimiz celse başka bir mahkeme hakimi tarafından savunmasının alınmış olması ve yargılamanın birliği nedeniyle bir sonraki celse yeniden savunmasının alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

ANNE FOSTER: ADALETE GÜVENİYORUM

Duruşma sonrası kısa bir açıklama yapan Hatice Foster, Türk adaletine güvendiğini belirterek, "Bu mahkeme olumlu bir şekilde bizim lehimize bitecektir. Hakikaten cezasını alsın" dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Kadıköy'de Kerem Altan'a ait evde 2 Şubat 2011 de hayatını kaybeden Defne JoyFoster'ın ölümü ile ilgili Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı Kerem Altan'ın, Foster'ın ölümünde kusurunun olmadığını belirterek "takipsizlik" kararı ile dosyayı kapatmıştı. Defne JoyFoster 'ın ailesinin avukatları takipsizlik kararına itiraz etti. Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde incelenen itiraz da reddedildi. Dosya daha sonra Yargıtay 12. Ceza dairesi tarafından incelendi. Darire, soruşturmanın hukuka aykırı olarak takipsizlik kararı verildiğini belirterek, Kerem Altan hakkında delillerin toplanması ve incelenmesine karar verdi. İtirazın kabulünü Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi. Altan hakkında "yardım yükümlülüğünü yerine getirmemek suretiyle ölüme neden olmak" suçundan, 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler

SGK artık ödemeyecek: Yargıtay’dan tartışma yaratacak karar! "Erkeğinizin aldattığını gösteren büyük işareti" 2 katlı 5 odalı! 950 bin TL'lik ev kullanıcıları ikiye böldü 1987 yılından beri derin dondurucusunda saklıyormuş! Kapağını açınca şaşırdı Sokak ortasında 30 kişilik bisikletli çete tekme tokat saldırdı Denizden çıktı! Yakaladığı şeye kendisi de inanamadı Garsona notunu fişle iletti! "Kocama canım deme" Kurtulduk! Şansı %0'a düştü Tesadüfen gördü! Eşini dolabın önünde böyle yakaladı Gelinin annesinin kıyafet seçimi olay oldu Fiyatı duyunca şoke oldular! Para ödemeden kuaförden kaçtılar 3 aylık bebek hastanelik oldu! Güvenlik kamerası gerçeği ortaya çıkarttı Dans ederken işler kontrolden çıktı! Alkolü fazla kaçırdı Yüzüğünü düşürdü! Arabasını parçaladı, didik didik aradı Beyaz lekeler endişe yarattı! "Uzak durun" Burnunu çıkartıp kavanozda saklıyor! Değişimi şaşırttı Sosyal medya bu teoriyi konuşuyor! "Asla ölmüyoruz" dedi Kiralardan bıktı! Burada yaşıyor Bir günde 10001 barfiks çekip dünya rekorunu kırdı Bebeğine 'çirkin' denildi! Cevabıyla olay oldu Mutfakta sağlık var! Her gün tüketilebilecek antiinflamatuar gıdalar "Dünyanın en iyi çileği" diyerek paylaştı! 1 tanesine 692 TL ödedi Gözlerinin önünde ölen yolcuyla tüm yolu yan yana gittiler DERBİ BERABERE BİTTİ AMA GİZLİ KAZANAN GALATASARAY OLDU 'Kıyamet tarihi' denildi! Herkesi endişelendirdi: "Durma noktasına gelecek" 10 yıl boyunca hiçbir şey yemedi! "Nasıl bir şey olduğunu anlatmak zor" Restoran sahibi de şaşkın! Hırsız tuvaletin lavabosunu çaldı Evlendi ama eşi gerçek bile değil! "İlişkimiz bir bilim kurgu filmi gibi" Ketçaptan korkuyor! "Yakınımda bile bulunduramıyorum" Boy aynası beklerken gelen kargo şoke etti
Kapat