MAGAZİN

Kapat

Polat Alemdar'a rakip çıktı

Türkiye'nin en uzun soluklu dizilerinden olan Kurtlar Vadisi'nden etkilenen Kerküklü gençler, kendilerine 'Kurtlar Vadisi Kerkük' ekibi kurdu.

Irak'ın Kerkük kentine bağlı Leylan kasabasındaki bir grup genç, Türkiye'de bir özel kanalda yayınlanan Kurtlar Vadisi dizisi ve başrol karakteri Polat Alemdar'a hayranlıklarını amatör kamera ile benzer sahneler çekerek dile getiriyor.

SOSYAL MEDYADA YAYINLANIYOR

Türkmen, Kürt ve Arap gençlerden oluşan 30 kişilik ekip, kendilerini "Kurtlar Vadisi Kerkük" olarak adlandırıyor. Aksesuar, kıyafet ve dekoru kendi imkanlarıyla temin eden ekip, aksiyon, macera ve diğer sahneleri cep telefonlarıyla çekip, bilgisayarda montajlıyor. 5-10 dakikadan oluşan amatör kısa filmler, sosyal medyada yayınlanıyor.

"DAEŞ'E KATILMAYIN" ÇAĞRISI YAPILIYOR

Kurtlar Vadisi'ndeki sahnelerden esinlenen film ekibi, Iraklı gençlere "terör örgütü DAEŞ'e katılmayın" şeklinde sosyal mesajlar da veriyor. Sahnelerinde Polat Alemdar karakterini oynayan Kerküklü Arap İsmail İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmde Türkmence, Arapça ve Kürtçe dilinde diyaloglara yer verildiğini söyledi.

Polat Alemdar a rakip çıktı 1

Film ekibinin yönetmenliğini yürüten Türkmen Muhammed Şükür ise ekipte yaşları 14 ila 20 arasında değişen Türkmen, Kürt ve Arap genç oyuncuların yanında kameraman ve montajcıların da olduğunu söyledi.

ÇEKİMLER İÇİN CEP TELEFONU KULLANIYORLAR

Kurtlar Vadisi Kerkük sahnelerinin üç dilde çekildiğini anlatan Şükür; "Hiçbir ayrım olmadan ve sorun yaşamadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmamız, yıllardır anlaşamayan siyasilerimize de bir mesajıdır" dedi.

Şimdilik çekimler için cep telefonu kullandıklarını ifade eden Şükür, profesyonel kamera olması halinde daha güzel çekimler yapacaklarını dile getirdi.

Polat Alemdar a rakip çıktı 2


6 KİŞİYLE BAŞLADILAR, ŞİMDİ SAYILARI 30

Şükür, Kurtlar Vadisi sahnelerinin yanı sıra bugüne kadar "İntikam", "Üç Kanka Başkan" ve "Laylan Kurtları" kısa filmlerini çektiklerini kaydetti.

Irak'ta yaşananları beyaz perdeye aktarma projeleri olduğunu aktaran Şükür, bunun için Irak hükümeti ve yerel yönetimlerden destek beklediklerini dile getirdi.

Kürt oyuncu İbrahim Haşim ise "Bu ekibe altı kişiyle başladık. Bugün sayımız 30'u buldu. Hangimiz hangi milletteniz bilmiyoruz. Üç dili de konuşuyoruz. Halkın verdiği destek de bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

Haşim, projelerinin toplumsal duyarlılığı hedeflemesi nedeniyle Kerkük halkı tarafından sevildiklerini, güvenlik güçlerinin de istedikleri bölgede çekim yapmalarına izin verdiklerini ifade etti.
Polat Alemdar a rakip çıktı 3

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler

SGK artık ödemeyecek: Yargıtay’dan tartışma yaratacak karar! "Erkeğinizin aldattığını gösteren büyük işareti" 2 katlı 5 odalı! 950 bin TL'lik ev kullanıcıları ikiye böldü 1987 yılından beri derin dondurucusunda saklıyormuş! Kapağını açınca şaşırdı Sokak ortasında 30 kişilik bisikletli çete tekme tokat saldırdı Denizden çıktı! Yakaladığı şeye kendisi de inanamadı Garsona notunu fişle iletti! "Kocama canım deme" Kurtulduk! Şansı %0'a düştü Tesadüfen gördü! Eşini dolabın önünde böyle yakaladı Gelinin annesinin kıyafet seçimi olay oldu Fiyatı duyunca şoke oldular! Para ödemeden kuaförden kaçtılar 3 aylık bebek hastanelik oldu! Güvenlik kamerası gerçeği ortaya çıkarttı Dans ederken işler kontrolden çıktı! Alkolü fazla kaçırdı Yüzüğünü düşürdü! Arabasını parçaladı, didik didik aradı Beyaz lekeler endişe yarattı! "Uzak durun" Burnunu çıkartıp kavanozda saklıyor! Değişimi şaşırttı Sosyal medya bu teoriyi konuşuyor! "Asla ölmüyoruz" dedi Kiralardan bıktı! Burada yaşıyor Bir günde 10001 barfiks çekip dünya rekorunu kırdı Bebeğine 'çirkin' denildi! Cevabıyla olay oldu Mutfakta sağlık var! Her gün tüketilebilecek antiinflamatuar gıdalar "Dünyanın en iyi çileği" diyerek paylaştı! 1 tanesine 692 TL ödedi Gözlerinin önünde ölen yolcuyla tüm yolu yan yana gittiler DERBİ BERABERE BİTTİ AMA GİZLİ KAZANAN GALATASARAY OLDU 'Kıyamet tarihi' denildi! Herkesi endişelendirdi: "Durma noktasına gelecek" 10 yıl boyunca hiçbir şey yemedi! "Nasıl bir şey olduğunu anlatmak zor" Restoran sahibi de şaşkın! Hırsız tuvaletin lavabosunu çaldı Evlendi ama eşi gerçek bile değil! "İlişkimiz bir bilim kurgu filmi gibi" Ketçaptan korkuyor! "Yakınımda bile bulunduramıyorum" Boy aynası beklerken gelen kargo şoke etti
Kapat