Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ), Risale Akademi, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı (İİKV) ile Akademik Araştırmalar Vakfı (AKAV) tarafından düzenlenen “İslam dünyası ve küresel barış konulu” 1. Uluslararası Hutbe-i Şamiye Sempozyumu başladı.
MAÜ senato odasında sempozyuma ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan MAÜ Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, 1. Uluslararası Hutbe-i Şamiye Sempozyumu’nda İslam birliği ve kürsel barışla ilgili tebliğlerin 3 gün süreyle değerlendirileceğini söyledi. Üniversite olarak bütün faaliyetlerin devam edeceğini ifade eden Omay, "Akil insanların faydalanması gereken en önemli dayanacakları ana direk Said’i Nursi Hazretleri’dir. Bu yaptığımız çalışmalar onlara bir zemin teşkil edip teşvike sebep olacaktır diye umut ediyorum. Bu oluşan umut havasından da çok mutluyum. Hayra doğru gideceğini hissediyorum. Bu güzel süreç devam ederken üniversitelerin menfi yönünde şiddet değil de, huzur yönünde katkı sunmaları çok daha iyi olacak tabi ki. Netice itibariyle hak ile batıl mücadelesi hep olacak. Bu kadar huzura giden bir yolda ne yazık ki şeytanda vazifesini yapacaktır" dedi.
AKAV ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Gürbüz Akyüz ise, "17 bilim adamı yurt dışından katılıyor. Bunlar Amerika, İngiltere, Hindistan, Cezayir, Azerbaycan, Rusya, Singapur, Nijerya, Irak ve Mısır'dan katılımcılar. Ayrıca 26 bilim adamı yurt içinden katılıyor. Toplamda 43 konuşma yapılacak. Bu konuda genel olarak Ortadoğu, Müslümanlık, medeniyet ve Hutbe-i Şamiye gibi konular ele alınarak, tahliller yapılacak. Bundan da inşallah bölgemiz, bütün dünya insanı fayda görecek. Özellikle Suriye'deki olayların bu sempozyumun çok daha önem kazanacağı inancındayım. Oraya bir ümit kapısı olması gerekiyor böyle bir etkinliğin. İlim olmadan çözüm olmaz. İnşallah bu sempozyumun bir ilmi duaya geçerek Şam'daki kardeşlerimizin sorunlarına çözüm olur" diye konuştu.
Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir de, "Siyasi irade tek başına bu meseleyi çözebilseydi ülkemizdeki, bölgemizdeki terör meselesi çözebilirdi. Bu akil insanlar vasıtasıyla çözülmeye çalışılıyor. İnsanlar ile konuştuğumuzda bu süreçle umutlandığını gördüm. Bu sürecin devam etmesi için duaya da ihtiyaç var. Bu sempozyumun da Türkiye’deki ve bölgemizdeki tartışmalara bir umut olacağı, bu sürece hız katacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz