Mardin'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce eğitim değerlendirme toplantısı yapıldı
İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu başkanlığında, il milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürlerinin katılımı ile, Mardin'de eğitim ve öğretim çalışmalarıyla ilgili genel değerlendirme toplantısı yapıldı.
Toplantıda konuşan Kuntoğlu, Mardin'de eğitim sorunları ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığını, eğitimde başarının artırılmasına yönelik alınabilecek tedbirlerin irdelendiğini söyledi.
Öğrencilerin sebebi ne olursa olsun hiçbir şekilde eğitim öğretim hakkından mahrum bırakılamayacağını belirten Kuntoğlu, okula devamlarının sağlanması, kılık kıyafet ile ilgili herhangi bir sorun ile karşılaşmamaları için gerekli her türlü tedbirin alınması gerektiğini kaydetti.
Kız çocuklarının okullaşma oranlarının artırılması için gerekli çalışmaların da devam ettiğini bildiren Kuntoğlu "Mardin'de eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranlarının Türkiye geneli okullaşma oranları seviyesine ulaştırılması için gerekli her türlü çalışma yapılacak. Öğrencilerimizin bir üst öğrenimlerini hangi tür okullarda yapmak istediklerine dair anket çalışmaları yapıldı. Okul türleri veya dönüştürmeleri yapılırken öğrenci ve velilerin istek ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak işlem yapılacak" dedi.
Kuntoğlu, okuma kültürü oluşturma ve okuma bilincinin kazandırılması için okuma kampanyası yapılacağını da sözlerine ekledi.
Muhabir: İbrahim Sincar
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz