Erkan Koleji 4. sınıf öğrencileri, hava sıcaklığı ölçümü ve meteorolojik olayların nasıl gözlemlendiği konusunu uygulamalı olarak öğrendi. Ravinsonde rasadında kullanılan ve hidrojen gazı ile şişirilen balonu da uzmanlarla birlikte gökyüzüne bırakan öğrenciler, haftalık hava durumu raporu da aldı.
Erkan Koleji 4-A Sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmenleri Esma Ayyıldız ve Erkan Koleji Halkla İlişkiler Müdürü Nalan Atış ile birlikte Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Türkiye genelinde 23 bölge müdürlüğünden biri olan Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Burada meteoroloji teknikeri Adem Şanal tarafından karşılanan öğrenciler, kurum çalışmaları hakkında bilgi aldı. Şanal, Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü bünyesinde Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay illerinde değişik amaçlı olarak kurulmuş toplam 22 istasyonu bulunduğu bilgisini verdi.
Söz konusu istasyonlardan 2’sinin Meyden Meteoroloji İstasyonu, 16’sının da büyük klima istasyonu olduğunu kaydeden Şanal, bunun yanında 8’inin sinoptik, 4’ünün de küçük klima istasyonu olduğunu dile getirdi. Şanal, “Türkiye de kurulu olan 8 Ravinsonde istasyonundan biri de Adana’da yer alıyor. Bazı istasyonlarımız birden fazla rasat türü yapılıyor” dedi. Ravinsonde rasatında kullanılan ve hidrojen gazı ile şişirilen balonun çalışma şeklini anlatıp, atmosferdeki hava hadiselerini nasıl takip ettiklerini uygulamalı olarak gösteren Adem Şanal, daha sonra öğrenciler ile birlikte hava ölçüm cihazını gökyüzüne bıraktı. Şanal, bu cihazla günde 2 kez belirli aralıklarla meteorolojik gelişmelerin takip edildiğini bildirdi. Şanal, öğrencilerin soruları da yanıtladı.
Erkan Koleji 4-A Sınıfı öğretmeni Esma Ayyıldız da, Fen Bilgisi dersinde yer alan konuları, teorik olarak anlatmanın yanında öğrencilerin konuyu daha iyi kavrayabilmesi adına böylesi bir uygulamalı eğitimi hayata geçirdiklerini bildirdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz