YURTHABER

Kapat

Milli Savunma Bakanı Ve Kara Kuvvetleri Komutanı Afrin Sınırında (2)

BAKAN IŞIK: MUSUL'UN DEMOGRAFİK YAPISI DEĞİŞMEMELİ Hatay'da Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile birlikte sıfır noktasındaki birliklerde incelemelerde bulunan

BAKAN IŞIK: MUSUL'UN DEMOGRAFİK YAPISI DEĞİŞMEMELİ
Hatay'da Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile birlikte sıfır noktasındaki birliklerde incelemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Musul'un demografik yapısının değişmemesi için mücadele verdiklerini belirtti. Yaptıkları incelemenin ardından açıklamalarda bulunan Işık şöyle konuştu:
"Musul operasyonunda, Musul'un demografik yapısının değiştirilmemesi, oradaki insanların yerlerinden yurtlarından edilmemesi, DEAŞ sonrası Musul'da kendi halkının yaşaması Türkiye'nin öncelik verdiği konudur. Bunun için diplomatik yönden görüşmelerimiz devam ediyor. Ayrıca her yönden tedbirlerimiz devam ediyor. Birliklerimiz gerekli çalışmaları yürütüyor.
Şu an sınır karakolundayız. Burada gerçekten büyük özveri ile görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize teşekkür ediyorum. Gerektiğinde gözünü kırpmadan canını veren askerimiz var. Onların burada zor şartlar altında görev yapmaları bizlerin burada Türkiye'de huzur ve güven içinde yaşamamız demek. Dolayısıyla başta Genel Kurmay Başkanımızdan en alt rütbedeki askerimize kadar herkese teşekkür ediyoruz. Bugün onları ziyaret ediyoruz onlara moral veriyoruz."
TERÖRE AĞIR DARBE VURUYORUZ
Teröre son 35 yılın en ağır darbelerinin indirildiğini belirten Işık sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gerekli incelemeleri yerinde yapıyoruz. Kara Kuvvetleri Komutanımız ve Hatay Valimizle birlikteyiz. Burada Hatay terör tehdidinin ve geçişlerin olduğu bir bölge. Bu noktadan teröristlerin sınırımızı geçmemesi için her türlü tedbir alınıyor. Türkiye terörle yoğun bir mücadele yürütüyor. 35 yıllık terörle mücadele tarihinde en yoğun ve terör örgütüne en ağır darbelerin vurulduğu dönemi yaşıyoruz. Burada askerimiz, polisimiz, güvenlik güçlerimiz, korucularımızın büyük gayreti var. Bu nedenle terör örgütü ağır darbeler alıyor.
Terörle mücadele kararlılıkla sürecek. Bununla ilgili Hükümetimiz, her türlü tedbiri alıyor, almaya da devam edecek. Terör örgütü tamamen tasfiye edilene, etkisiz hale getirilene kadar, silahlarını tamamen gömüp memleketi terk edene kadar, bu mücadele sürecek. Bugün burada bununla ilgili alınan tedbirleri yerinde inceliyoruz. Alınması gereken tedbirler varsa yerinde inceliyoruz. "
RAKKA PLANLAMASI DEVAM EDİYOR
Rakka operasyonu ile ilgili de konuşan Işık sözlerine şöyle devam etti:
"Rakka operasyonu bir aşamada olmayacak. İzolasyon, arkasında kuşatma ve ondan sonra da nihai taarruz olacak. Askerlerimizin, Amerikan askerleri ile görüşmeleri devam ediyor, askeri planlamalar açısından. Biz şartlarımızı net bir şekilde ortaya koyduk. Bu velevki Suriye Demokratik Güçleri kılıfı adı altında olsa dahi PYD ve YPG'nin bu operasyonlara katılmaması, bu sağlanırsa, Amerika'ya, Koalisyon güçlerine her türlü desteği vermeye hazırız. Düşüncemiz, derdimiz sadece Rakka'nın DEAŞ'tan temizlenmesi değil ama ayrıca DEAŞ sonrası Rakka'nın kendi asli unsurları tarafından yönetilmesidir. Bunu tehlikeye atacak gelişmelere şimdiden dikkat çekmek ve Türkiye olarak bunun tedbirlerini almak görevimizdir. Bunu konuşuyoruz, bazı mesafelerin alındığını söyleyebiliriz. Görüşmelerimiz devam ediyor. Ümit ediyoruz Türkiye'nin bu izlenimlerini ABD başta olmak üzere bütün Koalisyon güçleri uyar. Büyük sıkıntılara girmeden bölge DEAŞ'dan temizlenir."
SURİYE SINIRININ FİZİKİ GÜVENLİĞİ SAĞLANACAK
Türkiye'nin 911 kilometrelik sınırına çekilecek duvarın gelecek yıl tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini belirten Işık, bu konuda da şu bilgiyi verdi:
"Türkiye kendisine yönelik her tehdidi bertaraf etmek için her türlü tedbiri alma hakkına sahiptir. Burada Fırat Kalkanı Operasyonu bunun bir parçasıydı. Diğer aldığımız tedbirlerden biri de sınır boyunca coğrafi şartlar elverdiği yerlerde sınırımızı duvarla çevirmek. Şu ana kadar 268 kilometre duvar çektik. Önümüzdeki 520 kilometrenin yaklaşık, 200'nün ihalesi yapıldı. 250 kilometrelik bölümünün ihalesi bu hafta tamamlanacak. 85 kilometrede ise nehir geçişleri var. Bunlarla ilgili farklı tedbirler alacağız. Yani önümüzdeki yılın ilk yarısı içinde 911 kilometre Suriye sınırı fiziki güvenliğini tamamlamak istiyoruz. Bunu önümüzdeki dönemde entegre sınır güvenliğini ile güçlendireceğiz. Her türlü teknolojik imkanın olduğu, insansız hava araçlarının olduğu, balonların kullanıldığı, entegre sınır güvenliği ile de bunu destekleyeceğiz. Sınırlarımızdan başta terörist faaliyetler olmak üzere yasadışı hiç bir geçişin olamaması için her türlü tedbiri alıyoruz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat