Muğla Ölüdeniz'de meydana gelen 6 şiddetindeki depremin ardından başlayan artçı sarsıntılar sürüyor. Depremin ardından en büyüğü depremden 5 dakika sonra 4.9 büyüklüğünde olmak üzerine 110 civarında sarsıntı kaydedildi. Artçı sarsıntıların birkaç gün daha sıklıkları ve büyüklükleri azalarak devam etmesi bekleniyor.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, Fethiye Ölüdeniz açıklarında aletsel büyüklüğü 6 şiddetindeki deprem ilçe merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta, 19 kilometre odak derinlikte meydana geldi.
Bölgede Afrika plakasının kuzeye doğru hareketi ve Ege'deki açılma rejimi sonucu Ege Adalar Yayı ve Kıbrıs Yayı adı verilen yitim zonları (dalma-batma) bulunuyor.
-Bölgede geçmiş yıllarda meydana gelen depremler-
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) verilerine göre ise birinci derecede deprem kuşağı içinde yer alan Muğla, geçmiş yıllarda da birçok yıkıcı depreme maruz kalmış.
Son depremin dışında Muğla ve çevresinde son yüzyılda meydana gelen büyük çaplı depremler ve şiddetleri şöyle:
"1926 yılında Yunanistan'ın Rodos Adası merkezli 7.4, 1933 yılında Yunanistan'ın Kos Adası merkezli 6.5, 1941 yılında Muğla merkezli 5.8, 1957 yılında Fethiye merkezli 6.8 ve 7.1, 1959 yılında Köyceğiz merkezli 5.7, 1961 yılında Marmaris merkezli 6.3, 1969 yılında Fethiye merkezli 5.4."
Muhabir: Kenan Gürbüz
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz