Muğla Belediyesi, Karabağlar Yaylası'nın içme suyu taleplerinin karşılanması için 28 Nisan 2013'te proje yapım ihalesine çıkacak.
Belediye, 2007 yılında yayladaki içme suyu taleplerinin karşılanması için İller Bankası ile ön görüşme yapmış, bölgenin gölleme sahası olması ve mülkiyet problemlerinin çözümünün uzun süreceği gerekçesiyle taslak proje askıya alınmıştı. 2011 yılında kısmi bir proje yapılabileceği öngörüsüyle tekrar harekete geçirilerek müracaat edilmiş, ön onaydan sonra 3 Ocak 2012 tarihli belediye meclisi kararıyla yüzde 75 hibe ve yüzde 25 öz kaynakla ödemeli karar alınarak proje yapım onayı verilmişti. Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “İller Bankası, birtakım saha ve ön çalışmaları tamamlayıp 28 Nisan 2013 tarihinde proje yapım ihalesine çıkacak. Bölgede projenin ne kapsamda yapılabileceği, tamamlandığında ortaya çıkacaktır. Karabağlar Yaylası içme suyu projesi sonuçlandıktan sonra teknik olarak yapılıp yapılamayacağı, kamulaştırma irtifak tesisi gibi hususlar ile yaylanın trafiği, abone şube yollarının nasıl düzenleneceği hususları daha sonra değerlendirilecek.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz