Adıyaman’da Akmercan Doğalgaz Dağıtım Şirketi yetkilileri ile bir araya gelen mahalle muhtarları, dağıtım şirketi yetkililerine çalışmalar nedeniyle tepki gösterdi.
Akmercan Doğalgaz Dağıtım Şirketi tarafından polisevinde muhtarlarla bir araya gelinen toplantıya; Belediye Başkan Yardımcısı Ebubekir Fırat, Akmercan Doğalgaz Bölge Müdürü Hayrettin Sargın katıldı. Toplantıda muhtarlar, Hayrettin Sargın ve Ebubekir Fırat’a mahallelerdeki doğalgaz şebeke döşenmesi esnasında düzensiz ve rahatsız edici bir çalışma sürdürüldüğünü belirterek, bu durumdan dolayı vatandaşın oldukça rahatsız olup sıkıntı çektiklerini ifade ettiler. Muhtarlar, mahallelerde yaşadıkları sıkıntıları tek tek aktarırken, mahallelerde yaşanılan sıkıntılar nedeniyle ilgililere tepki gösterdiler. Muhtarlar adına konuşan Adıyaman Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Çalışkan, bugüne kadar olan çalışmalarda doğal gazın geçtiği sokakların uzun süre toz toprak içinde kaldığını ve belirli caddelerin dışında yıkama ve temizleme yapılmadığını savundu. "Genel olarak sokaklarda doğal gaz ana hatları geçtikten sonra günler hatta aylar sonra servis bağlantıları yapılıyor" diyen Çalışkan, bu süre içinde sokak ve caddelerin temizlenmediği için insanların tozdan ve topraktan rahatsız olduğunu, yazın bu sıcağında kapı ve pencerelerini açamadıklarını dile getirdi. Bu konularla ilgili vatandaş belediyeye gittiğinde de; belediyenin Akmercan’ı, Akmercan'ın da belediyeyi hedef gösterdiğini kaydeden Çalışkan, vatandaşların sıkıntısı devam ettiği için de muhtarın da mahallelinin tepkisine maruz kaldığını aktardı.
Diğer bir hususun da, mahalleleri atlamadan çalışmaların sırasıyla yapılması gerektiğini vurgulayan Çalışkan, çalışma yapılan mahalleyi bitirip hemen yanındaki mahallede çalışmalara başlamanın en doğrusu olacağını söyledi. Çalışkan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Dost ahbap ilişkilerine bakılmaksızın önce hangi mahallede çalışma yapılacaksa çalışmaların programlarını belediye ve mahalle muhtarları istişare etmelidir. İnsanlarımıza daha fazla sıkıntı verilmeden doğal gaz çalışmalarının bittiği mahalle, cadde ve sokakların bir an önce asfalt çalışmalarına da yardımcı olunmalıdır."
Akmercan Doğalgaz Bölge Müdürü Hayrettin Sargın ise, Adıyaman’da yapılan doğalgaz hizmetlerinden bahsederek, 2008 tarihinde Adıyaman’da yatırıma başladıklarını, 2011 yılı içerisinde dağınık bir yatırım yapılarının olduğunu, Çalışmaların Altınşehir’de tamamlama, Cumhuriyet, Mehmet Akif ve Hocaömer mahallelerinde de bitme noktasında olduğunu ekledi.
Bu sene ağırlıklı olarak çarşıda çalıştıklarını belirten Sargın, "Ramazan ayına kadar inşallah çarşıdan çıkacağız. 2012 yatırım sezonuna kadar; Turgutreis, Mimarsinan, Yavuz Selim, Barboros Hayrettin, Siteler, Hocaömer, Ulu Cami, Eskisaray ve Altınşehir mahallelerimizin çalışmalarını bitirmiş olacağız. Bu seneki yatırım programında; Malazgirt, Fatih, Sıratut, Yenipınar Cumhuriyet, Varlık, Musalla, Esentepe, Yeşilyurt, Kapcami ve Mehmet Akif mahalleleri var" şeklinde konuştu.
Belediye ile yapmış oldukları protokol sonucu belirlenen mahallelerdeki çalışmalara bir plan çerçevesinde gittiklerini bildiren Sargın, şu ifadelere yer verdi:
"2012 ile 2014 yılları arasında yatırım programında bu süreç içerisinde inşallah Adıyaman’da çalışmalarımızı bitirmiş olacağız. 2013 yılında; Yeni Sanayi, Karapınar, Yenimahalle, Alitaşı ve Sümerevler mahallesinin kalan kısımlarını yapacağız. 2014 yılında da; Cumhuriyet, Fatih, İmam Ağa ve Bahçecik mahallelerimizde çalışma yapmayı planladık."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz