Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen müzik aletleri kullanımı ve halk oyunları kurs çalışmaları ile Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Koro çalışmaları 8 Eylül 2012 Cumartesi günü başlayacak.
Sosyal belediyecilik alanında etkin hizmetler yürüten Nevşehir Belediyesi, kültür ve sanat alanında birbiri ardına gerçekleştirdiği bir dizi aktivitelerle bu alanda da ciddi çalışmalar yapmayı sürdürüyor.
Türkiye’nin örnek kültür ve sanat merkezlerinden birine sahip Nevşehir’de, kültürel ve sanatsal gelişmişliği daha üst düzeye taşıma kararlılığını içerisinde Gitar, Bağlama, Ney, Keman ve Kanun gibi müzik aletlerinin kullanımına yönelik kursunun yanı sıra halk oyunları eğitimlerine 8 Eylül 2012 Cumartesi günü başlıyor.
Türk Halk Müziği Korosu ve Türk Sanat Müziği koro çalışmalarının da aynı şekilde 8 Eylül’de başlatılacağı eğitim çalışmaları 4 ay süre ile devam edecek.
Müzik aletleri kullanımı kursundan yararlanmak isteyenler ile Halk Oyunları ve Nevşehir Belediyesi Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Korolarına Korist olmak isteyenler, Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ne başvuruda bulunabilecekler.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz