Şırnak'ın İdil ilçesinde öğrenciler, Şefkat Bakım Evi'ndeki engellileri ziyaret etti.
Ziyaret öncesi engellilere karşı nasıl iletişim kurulur, onlara nasıl yaklaşılmalı konusunda bilgi veren rehabilitasyon merkezinde sorumlu müdür ve aynı zamanda sosyal hizmetler uzmanı olan Umut Çimen, öğrencilere ve öğretmenleri Aysel Aslan’a açıklamalarda bulundu. Kısa bir sohbetin ardından öğrenciler, engelli vatandaşları odalarında ziyaret ederek kendilerine şeker ikram etti.
11-G sınıfı öğrencilerinden Helat Tanrıverdi, "Engelli arkadaşlarımızın engellerini saklamaktan bunun acizlik simgesi olmaktan çıkarmak için oradaydık gülüşlerini paylaştık ve bir kez daha hayata bağlandık ama bu kez farklıydı, farkına varmıştık hayatımızdaki güzelliklere, onları görmüştük sadece dış görünüşleri farklıydı ama mükemmeldiler. Duygu yüklü sevgi kokuyorlardı, gözlerinin içi parlıyordu" dedi.
Yaklaşık bir saatlik ziyaretin sonrasında engellilerle fotoğraf çeken öğrenciler, Şefkat Bakım Merkezi’nden ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz