YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öğrenme Şenliği Konya’da Başlayacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Konya’nın da aralarında bulunduğu 4...

Öğrenme Şenliği Konya’da Başlayacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Konya’nın da aralarında bulunduğu 4 pilot ilde gerçekleştirilmesi planlanan “Öğrenme Şenlikleri”nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısına Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli ve Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy katıldı. Doç. Dr. Biçerli, gerçekleştirilmesi planlanan “Öğrenme Şenlikleri”nin farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki bireylerin istihdam edilebilirlerini ve sosyo-kültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek, öğrenmeye erişimlerini attırma ve nihayetinde öğrenen bireyden öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye’ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirmek vizyonundan hareketle, gerçekleştirilmesi planlanan etkinliklerden birisi olduğunu ifade etti.

TÜRKİYE ÖĞRENMEYE KATILMADA SONDAN 6. SIRADA

Öğrenme şenliklerinin Türkiye'de ilk kez bu sene başlatacaklarını dile getiren Doç. Dr. Biçerli, “Bu sene bunun için dört il tespit ettik. Bunlar Eskişehir, Bursa, Kocaeli ve Konya. Türkiye’de öğrenme konusunda çok parlak bir durumda değiliz. Uluslararası arenada karşılaşma yapıldığında AB ve OECD ülkeleri açısından bakıldığı zaman Türkiye, Hayat Boyu Öğrenmeye katılma oranları açısından sondan 6. sırada yer alıyor. Bizim ortalamamız yüzde 2,9. Bu 2,9 ortalamamız 25 ile 64 yaş grubunda olup da herhangi bir eğitim faaliyetlerine katılmayan kişilerin oranı. Avrupa ortalaması yaklaşık yüzde 9 civarında. Ona bakıldığında bizim oran oldukça düşük. Bizim halkımızın insanımızın belli yaş sonrasında eğitim faaliyetlere çok da istekli olmadığını gösteriyor. Adını Öğrenme Şenliği koyduk. Burada bir vurgu yapmak istiyoruz. Vurgumuz da şu; öğrenme keyifli ve şenlikli bir iştir. Biz bu aktiviteyle bir taşla birkaç kuş vurmayı planlıyoruz. Hem öğrenmenin keyifli yanını göstermek hem de halkın dimağında bir merak uyandırmak istiyoruz. Ve belki bu bir hobi kurslarıyla başlayabilir. Başka tür kişisel gelişim ve mesleki eğitim kurslarına da yönlenebilir” dedi.

KONYA, TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE

Özellikle 25 yaş yukarısındaki grubun eğitim faaliyetine katılmasını artırmayı hedeflediklerini kaydeden Doç. Dr. Biçerli, “Konya bu noktada iyi bir konumda. Türkiye ortalaması 2,9. Konya’mızın ortalaması 3,2. Türkiye’nin ortalamasının üstünde bir ildeyiz. Konya’yı seçme sebeplerimizden bir tanesi de bu. Halkın gündelik ihtiyacına hizmet edecek basit şeyleri öğreterek tekrar ders alma, kurs alma, seminere katılma algılarını yükseltmeyi hedefliyoruz. Türkiye için hedefimiz 2,9’dan 2015-2016 yılı itibariyle, birkaç yıl içerisinde bu oranı yüzde 8’e yükseltmek. Tabi ortalama olarak yüzde 8’e yükselttiğimiz zaman, Konya’nın oranı da yüzde 3.2’den yüzde 8’e çıkmalı, hatta daha üzerinde olmalı. Doğu illerinde bu oranı artırmak kısa vadede mümkün değil. Bazı gelişmiş iller lokomotif olma özelliğini sürdürecek” diye konuştu.

Şenlik kapsamında şehrin çeşitli yerlerinde halk dansları ve müzik gösterilerinin yanı sıra sergi, seminer, müze ziyaretleri, rasat etkinlikleri ve halkın ilgisini çekebilecek konularda kısa kurslar ve atölye çalışmaları yapılacağı belirtildi. Şenliğin amacına uygun olarak gerçekleştirilmesi ve geniş kitlelere ulaşabilmesi için şehirde eğitim ve sanat faaliyetleri ile doğrudan veya dolaylı olarak ilgili kurum ve kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarının İl Valiliği başkanlığında oluşturulacağı ifade edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler