YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÖSYM Başkanı Demir, İshakpaşa Sarayı'nı Gezdi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Demir, "İshak Paşa Sarayı'nın mimarisi ve Türkistan yapıtlarına hayran kaldım. Yıllar önce

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Demir, "İshak Paşa Sarayı'nın mimarisi ve Türkistan yapıtlarına hayran kaldım. Yıllar önce burada bir medeniyet vardı. Biz de bu medeniyetin izlerini takip ediyoruz" dedi.

Prof. Dr. Demir ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan ile Doğubayazıt ilçesindeki tarihi İshak Paşa Sarayı'nı gezdi.

Dün Ağrı'da yapılan "7. ÖSYM Durum Analizi ve İstişare Toplantısı" için kentte bulunan Demir, Doğubayazıt ilçesine geldi.

İlk olarak İshak Paşa Sarayı'nı gezen Demir, tarihi sarayda cep telefonuyla fotoğraf çekerek, "İshak Paşa Sarayı'nın mimarisi ve Türkistan yapıtlarına hayran kaldım. Yıllar önce burada bir medeniyet vardı. Biz de bu medeniyetin izlerini takip ediyoruz. Büyük bir mutluluk içinde Orta Asya'dan Topkapı Sarayı'na kadar izler var. Güzel bir yer, gelinip görülmesi gereken eserlerimizden biri" dedi.

Demir, daha sonra Ahmedi Hani Türbesi'ne geçerek dua etti.

Muhabir: Selahattin Kaçuru / Zehra Melek Çat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler