Dünya’nın önde gelen test merkezlerini projelendiren İngiliz Mira firması Direktörü Ian Lawrence, Bursa Yenişehir’e kurulması planlanan Otomotiv Test Merkezi için ilgili alanda incelemelerde bulundu.
Bursa Teknik Üniversitesi(BTÜ), Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Yenişehir’e kurulması planlanan Otomotiv Test Merkezi için kolları sıvadı. BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Bursa Şube Başkanı Mustafa Uysal ve beraberindeki heyet ile İngiltere’de benzer projelere imza atan Mira firması koordinatörü Ian Lawrance ile birlikte Yenişehir’deki alanı inceledi.
İncelemelerin ardından değerlendirmede bulunan Lawrance, Türk mühendis firmalarının dünyadaki rekabet koşullarına ayak uydurabilmeleri için en uygun projeleri hazırlamak adına burada olduğunu söyledi. Lawrance, Türkiye’ye en uygun pisti kazandırmak için çalışacaklarını belirtti.
"KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ"
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Sürmen ise değerlendirmesinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TSE’nin çalışmalarına katkı sağlamak istediklerini belirtti. Türkiye’de daha önce bir örneği olmadığı için bu konuda hem Bakanlık, hem de TSE’nin teknik desteğe ihtiyacı olduğunu belirten Rektör Sürmen, "Bu destek ise ancak uzman uluslararası kuruluşlar tarafından sağlanabilir. Biz bu desteğe aracı olmak ve kurulacak otomobil test merkezinin yapılabilirliği ve verimliliğiyle ilgili olarak ortak bir çalışma yapmak üzere bir araya geldik." dedi.
Bursa Teknik Üniversitesi’nin varlık sebeplerinden birinin de ülke için büyük önem arz eden bu tip projelere destek vermek olduğunu belirten BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, test merkezi ile alakalı değişik projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.
ENVERDER Bursa Şube Başkanı Dr. Müh. Mustafa Uysal da, teknik incelemede ilk izlenimlerin olumlu olduğunu belirtti.
Teknik incelemelerin ardından heyet, BTÜ’nün 152 evlerdeki Yıldırım kampüsünde bir araya gelerek istişare yaptı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz