Erzurum merkez Palandöken Kaymakamlığı mahalle statüsündeki 8 köy okulunda okuyan 200 öğrenciyi tiyatro ile buluşturdu.
Palandöken Kaymakamlığı, kültürel etkinlikler kapsamında köylerde yaşayan çocukları tiyatro ile buluşmaya devam etti. SODES destekli, 'Güvenli Adımlar' projesi kapsamında Dereboğazı, Güzelyurt, Kümbet, Taşlıgüney, Nenehatun ve Yağmurcuk köylerindeki anasınıfı öğrencilerin da aralarında bulunduğu ilkokul talebeleri hayatlarında ilk defa tiyatroya gitti. Erzurum Devlet Tiyatroları'nın sahneye koyduğu 'Yürüyen Taşlar' isimli çocuk oyununu izleyen, minikler, Kaymakamlığın temin ettiği minibüslerle taşındı.
Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, mahalle statüsündeki köylerde yaşayan anasınıfı öğrencileri dahil bütün öğrencilerin kültürel, sosyal hayatlarını önemsediklerini ifade etti. Köylerde yaşayan çocukların, şehirlerdeki yaşıtlarına göre kültürel etkinliklerde kolay ulaşamadığına vurgu yapan Esmer, "Her yıl sıra ile köylerdeki çocuklarımızı tiyatro ile tanıştırmaya gayret ediyoruz. Amacımız okul öncesi dönemde olan öğrencilerin toplumsallaşma ve kendini ifade etme yeteneklerinin gelişmesi, görsel ve işitsel zekalarının gelişimine katkıda bulunulması. Ayrıca çocukların estetik ve sanat duygularının gelişimine destek sağlamak." dedi.
Esmer, ilk etapta 200 öğrencinin kaymakamlık imkanları ile tiyatroya taşındığını, önümüzdeki haftalarda köy okullarındaki diğer öğrencileri de kapsayacağına işaret ederek, "Hedefimiz ilçemize bağlı bütün köylerdeki çocuklarımızı tiyatro ile buluşturmak. İlçe merkezindeki çocuklarımızı da yine köylerde yaşayan çocuklarımız ile tiyatro ortamlarında buluşturarak, kaynaşmalarını sağlamak." diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz