YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'sağlıkta Dönüşüm Süreci Ve Sağlık Turizmi Türkiye İstişare Toplantısı' Yapıldı

'Sağlıkta Dönüşüm Süreci ve Sağlık Turizmi Türkiye İstişare Toplantısı', Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)...

'Sağlıkta Dönüşüm Süreci ve Sağlık Turizmi Türkiye İstişare Toplantısı', Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi'nin organizesi ile gerçekleştirildi. Malatya’da sağlık sektörü masaya yatırılıp, sağlık turizminde daha fazla insan getirilmesi için çaba gösterilmesi istenirken, sağlıktaki dönüşümün sağlık turizminin arttırılması ile taçlandırılması talep edildi.

MÜSİAD konferans salonunda düzenlenen 'Sağlıkta Dönüşüm Süreci ve Sağlık Turizmi Türkiye İstişare Toplantısı'nda konuşan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, "Sağlıkta dönüşüm süreci ve sağlık turizmi toplantımızda amaç, Türkiye’nin 2023 hedefini yakalaması için üzerimize düşeni yapmaktır. Turizmle ilgili, Türkiye’ye gelen turist sayısı 30 milyon, sağlık turizmi için gelen ise sadece 200 bin civarında... Bu sayının arttırılması lazım. Sağlıktaki dönüşümün sağlık turizminin arttırılması ile taçlandırılması gerekir" dedi.

MÜSİAD Genel Merkez Sağlık Sektörü Kurulu Başkanı Salih Beşir ise, "Ülkemize değer katacak olan sağlık turizmi sektörünün gelişmesi için önemli adımlar atılmasını bekliyoruz. Toplumdaki yansımalarını hep birlikte görüyoruz. 10 yıl önceki sağlığa bakış ile bugünkü bakış arasında dağlar kadar fark var. Ancak bu gelişmelere rağmen sağlık turizmi sektöründeki gelişmeleri daha da arttırmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da, "Ülkeler arasındaki sağlık turizmi yok denecek kadar azdır. Bölgemizde 230 milyon insan yaşıyor. Özellikle bölgedeki hastalar ya Avruya'ya gidiyor, ki burada ücretin ne kadar pahalı olduğunu herkes biliyor. Ancak rahmetli Özal, 1980'li yıllarda hedef 10 milyon turist derken, herkes alay etti. Şu anda 30 milyon ağırlıyoruz. 32 milyar dolara yakın da ihracat gelir elde ediyoruz ve turizm geliri ihracatımızın 5'de 1'idir. Sağlık turizminden gelirimizi de kat kat arttıracağımıza inanıyoruz" ifadelerini kaydetti.

"Ortaklaşa düzenlediğimiz bir ankette, memnuniyette yüzde 70 ile birinci sırada sağlık çıktı" diyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Hizmet noktasında ise, eğitimden alt yapıya, yatırımdan birçok konuya kadar yüzde 3 şikayet görüldü. Bu anlamda, sağlık alanında alınan mesafe de yabancı hastaların ülkemize gelmesi ile daha da artacaktır" diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Öznur Çalık da, AK Parti iktidarları döneminde sağlık alanında yapılan reformları anlattı. Milletvekili Çalık, "Bir sağlıkçı ve beyaz önlüklü biri olarak, sağlıkta gelişmelerden ve dönüşümden gurur duyuyorum. Sağlığa ayırdığımız bütçe önceki hükümetlerin çok çok üstünde. Hastaneleri birleştirdik. Sosyal Güvenlik Kurumlarını, SGK çatısı altında topladık" ifadelerini kullandı.

Vali Vasip Şahin ise, Malatya’nın büyükşehir olarak, malumun ilanı olduğuna dikkat çekip, sağlık turizminin gelişmesi ile Malatya’nın hızına hız katacağını vurguladı.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, 2003’de sağlıktaki dönüşüm programını, verimli ve sürdürülebilir politika hakkında bilgi aktarıp, Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki gelişmeleri anlattı. Protokol konuşmalarından sonra konu uzmanları, Türkiye'de sağlık turizminin arttırılması için yapılması gerekenleri dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler