Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 8. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Samsun Basketbol'u 78-55 mağlup etti. Maç sonunda her iki antrenörler ve oyuncular karşılaşmayı değerlendirdi.
Samsun Basketbol takımının guardı Anda Jelavic’in sakatlığı takımı olumsuz yönde etkilediğini belirten Samsun Basketbol Baş Antrenörü Murat Kumbasar, “Takımın birinci guardı olan Jelavic’in olmaması takım üzerinde handikaplar, olumsuzluklar ve psikoloji olarak moraller bozuldu. Ama doktorların vermiş olduğu raporlar doğrultusunda Jelavic’in ciddi anlamda bir sakatlığı olmadığı 1 hafta sonra tekrardan kaldığı yerden devam edeceği yönden görüş bildirdiler. Bu bize sevindirici bir haberdi. Maçın geneline baktığımız zaman maçla ilgili söylenecek çok fazla bir şey yok. Hem Avrupa kupasında hem de Türkiye liginin en iyi takımlarından biri olan Fenerbahçe ile oynadık. Yabancı oyuncularının daha üst seviyede oyuncular olması, dışardan atılabilecek şutların fazla olması farka sebebiyet verdi. Maçın geneline baktığımız zaman ribaundlarda herhangi bir eksikliğimiz yok. Tek sıkıntımız bizim bulduğumuz pozisyonları yeteri kadar değerlendiremedik. Önemli olan bizim için bundan sonra hedef maçlar geliyor. Bu maçları kazanarak daha iyi yerlere gelmek istiyoruz. Bunun için çalışmalara devam edeceğiz. En büyük hedefimiz TED Ankara Kolejliler maçını almak. Bu maçı alarak bir çıkış yolu bulmak” dedi.
Samsun’a yakışır bir şekilde oynamaya çalıştıklarını ifade eden Samsun Basketbol oyuncusu Selvin Türkmen, “Öncelikle dün akşam son antrenmanımızda sakatlanan Anda Jelavic sakatlandı ve arkadaşımıza geçmiş olsun diliyoruz. Umarım çok büyük problemler ve sıkıntılar yaşamayız. Bugün Fenerbahçe maçında takımın bir numaralı gardı Jelavic’siz oynamadan sona erdirdik. Mücadeleyi sonuna kadar Samsun’a yakışır bir şekilde oynamaya çalıştık. İkinci devre itibariyle yapmış olduk top kayıpları bir double yukarı çıkınca farkta oluşmuş oldu. Önümüzdeki maçlara bakmamız gerektiğine ve antrenörümüzün bize verdiği direktifler doğrultusunda Samsun’da kaldığımız yerden devam edeceğiz” diye konuştu.
FENERBAHÇE CEPHESİ
Samsun’a yorgun ve üzgün geldiklerini ama maçı kazandıklarını belirten Fenerbahçe Baş Antrenörü Roberto Iniguez, “Euroleague’de İtalya’da oynadığımız zor maçtan sonra buraya üzgün ve yorgun olarak geldik ve onun için maça çok iyi başlayamadık. Ancak bu yorgunluğa rağmen çok iyi konsantre olduk. Çok ciddi konsantre olduğumuzu düşünüyorum. Özellikle ilk devrenin sonunda maç zaten bitecek bir skora gelmişti. Karşı takım için o skordan sonra geri dönmek zordu. Özellikle her gün çalışan oyuncularımın bugün daha fazla süre almasına sevindim. Onlar oyuna girdikleri zaman iyi skor ürettiler. Gelecekte daha iyi oynayacağımızı düşünüyorum. Özellikle savunma anlamında. Fiziksel olarak biraz daha ilerde gelişmeye ihtiyacımız var. Daha iyi basketbol oynayacağız. Üzgün ve yorgun olarak geldiğimiz bir maçtan sonra oyuncularımın gösterdiği efordan dolayı onları tekrar tekrar kutluyorum” şeklinde konuştu.
İyi bir basketbol oynadıklarını ifade eden Fenerbahçeli oyuncu Yasemin Horasan, “Hedefimiz hem ligde hem de Euroleague’de üst sıraları kovalamak olduğunun herkes bilincinde. Bu maçta herkesin elinden gelenin en iyisini yaptığı ve herkes bu maça çok ciddi bir konsantrasyonla çıktık. Herkesten verim aldık ve bütün takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Samsun Basketbol’da sakatlanan Anda Jelavic’e acil şifalar diliyorum. Rakip takıma mücadelesinden dolayı kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz