YURTHABER

Manisa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sarıgöl’de salkım güvesine karşı "Japon Tuzağı"

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde bağlarda rekolte kaybına neden olan salkım güvesi zararlısıyla mücadele için feromon yayan kapsüllerle "Japon Tuzağı" adı verilen mücadele başladı.Manisa’nın Sarıgöl ilçesindeki bağlarda rekolte kaybına neden olan salkım güvesi zararlısına karşı mücadele başladı.

Sarıgöl’de salkım güvesine karşı "Japon Tuzağı"

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde bağlarda rekolte kaybına neden olan salkım güvesi zararlısıyla mücadele için feromon yayan kapsüllerle "Japon Tuzağı" adı verilen mücadele başladı.
Manisa’nın Sarıgöl ilçesindeki bağlarda rekolte kaybına neden olan salkım güvesi zararlısına karşı mücadele başladı. Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümlerin yetiştirildiği ilçede çiftçiler tarafından salkım güvesine karşı "Japon Tuzağı" adı verilen feromon tel ve kapsüller bağlara asıldı. Feromon tel ve kapsülleri sayesinde salkım güvelerinin çiftleşmeleri engelleyerek üzüm dallarının arasına yumurta bırakmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Ziraat Teknikeri Himmet Melih Sarıhan, "Salkım güvesi için kullanılan feromon tel ve kapsüllerin üzerinde kaplı olan maddenin kokusu nedeniyle zararlı kelebeklerin dişisi ile erkeği birbirlerini bulamıyor ve çiftleşme olmadığı için üründe zarara yol açan yumurtlama olayı gerçekleşmiyor. Bu teknolojiye üzüm üreticilerimiz ’Japon Tuzağı’ ya da ’Feromon tuzağı’ diyorlar. Bu sistem çok yararlı ancak, feromon sistemi yapan bağın komşuları da aynı uygulamayı yapmaları halinde daha başarılı olunur" dedi.
Üzüm bağlarında salkım güvesine karşı yapılan uygulama kapsamında devlet tarafından dekar başına 35 TL destekleme yapıldığını belirten Ziraat Teknikeri Himmet Melih Sarıhan, "Üzüm üreticilerimiz, teknolojik uygulamanın desteklendiğini öğrenir öğrenmez bağında uygulamayı yapmaya başlıyor" diye konuştu.

Sarıgöl’de salkım güvesine karşı

Sarıgöl’de salkım güvesine karşı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler