Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Scada Sistemli İçme Suyu Şebeke Hattının değiştirilmesi ve iki adet su deposu yapımı için temel atma töreni 12 Temmuz 2012 Perşembe günü yapılacağı söyledi.
Başkan Bulut, Merkez Scada Sistemli İçme Suyu Şebeke Hattının değiştirilmesi ve iki adet su deposu yapımı için temel atma töreni Saat: 11.00’de Kilis Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisinde yapılacağını temel atma törenine tüm Kilislilerin davetli olduğunu belirtti.
Bulut, Scada Sistemle Kilis’in içme suyu probleminin çözüleceğini, tüm su şebekesinin değiştirileceğini kaybetti.
Türkiye’de örnek bir projeye imza atacaklarını vurgulayan Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kilis’te yüzyıllardan beri su sıkıntısı var. Suyumuz olsa bile aynı anda kentin tüm noktalarına su veremiyorduk.Ama yeni sistemle kentin her tarafına aynı anda su verebileceğiz. 24 saat sular akacak. Su hattında bir sıkıntı olduğu zaman bilgisayar ortamında görerek anında müdahale edeceğiz. Eski sistemle şebekeye verilen suyun nerede ise yarısı kayıp ve kaçaktı. Şebeke çökmüş durumda, bu nedenle devrim derilecek. Scada sistemi Kilis’teki susuzluğu bitirecektir” dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz