Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Kastamonu merkezi, ilçe ve belde PTT şubelerinde çalışan personele “Şube soygunlarına karşı önlem” eğitimi verdi.
Asayiş Şube ile Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Kastamonu’nun genelinde çalışan PTT veznedarları, para nakil personeli başta olmak üzere tüm personele dolandırıcılık, yankesicilik, hırsızlık psikolojisi, suçlu profili gibi birçok başlıkta eğitim verdi. Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nden Başkomiser Cesur Öner, hırsızlık ve gasp olaylarının önlenmesi, kontör ve para dolandırıcılığının önlenmesi, sorunlar karşısında yapılması gerekenlerin tespiti, sorunların çözülmesi ve çözüm önlemlerini anlatarak örnek verdi. Özellikle banka ve PTT gibi para alış verişinde bulunan kurumlarda hırsızlık ve dolandırıcılık gibi olayların sıkça görüldüğünü ve dolandırıcıların başvurduğu yöntemleri de anlatan Asayiş Şube Müdürü Albayrak, “Zeki, yenilikçi insan olduklarından çağın getirdiği teknoloji ve hizmetlerini iyi takip ediyor ve bunlardan faydalanıyorlar. Dolandırıcılar, şimdi de TL/Kontör dolandırıcılığı ile karşımıza çıkıyor. Suçun işleniş şekli; sahte kimlik bilgileri ya da kimlik kullanmadan aldıkları faturasız, kontörlü GSM numaraları ve faturasız/kaçak cep telefonları kullanıyorlar. Vatandaşları kandırma şekilleri çok çeşitlidir. Bunlar, kendilerini polis, savcı, asker olarak tanıtıp, kişilere cep telefon numaralarının yasadışı suç örgütleri tarafından arandığı/kullanıldığı ve yüklü miktarda faturası geleceği söyleyerek, telefonlarınızın sim kartının kopyalandığı veya kendi adlarına GSM hatları çıkarılarak suç örgütleri ile konuşulduğuna inandırılarak, hesaplarının terör örgütleri ve suç şebekeleri tarafından ele geçirildiği ve boşaltıldığı, hesaplarından suç örgütlerine para aktarıldığını anlatarak, kendilerini rütbeli, polis, jandarma veya yargı mensubu olarak tanıtıp aradıkları şahsın; vali, savcı, komutan ya da müdür eşlerini telefonla rahatsız ettiklerini ifade ederek, tanınmış firma/kişi isimleri ile 'yüklü miktarda hediye/para kazandınız, hemen şu numarayı arayınız' gibi mesajlar gönderip sonra kimlik ve kredi kart bilgileri alınarak sahte kimliklerle aldıkları ya da kimlik kullanmadan çıkarttıkları faturasız GSM numaralarına TL/Kontör havalesi, sahte kimlikle sahte TC kimlik numaralarına TL havalesi yaptırıyorlar”
Asayiş Şube Müdürü Şahin Albayrak da, eğitim ve bilgilendirme sayesinde personelin daha duyarlı ve bu konularda daha eğitimli bir seviyeye geldiğini söyledi. Bundan sonraki olabilecek olumsuz olaylarda en azından yapılması gerekenlerin ve hangi konularda nasıl dikkatli olunması hakkında bilgi verdiklerini ifade eden Albayrak, bu tür eğitici ve bilgilendirici eğitim seminerlerinin devam edeceğini belirtti.
Kastamonu PTT Başmüdürü Servet Önder, kuruluş hizmetlerinin hızlı, güvenli, verimli ve kaliteli yürütülmesinin yanı sıra, personelin müşteri ihtiyaç ve beklentilerine çözüm üretebilme becerilerini geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen eğitimlerin iş yaşamına yansıması açısından önemli sonuçlara ulaşıldığını kaydetti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz