Tarsus'taki Bilal-i Habeş Mescidi, Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore ettiriliyor.
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, restorasyon çalışmalarının 4 ayda tamamlanmasının planlandığı Bilal-i Habeş mescidi, İslam ordularının fethettiği yerleri dolaşan Hz. Muhammed'in (SAV) müezzini Bilal-i Habeş'in ezan okuyup namaz kıldığı yerde yapılan mescit olarak dikkati çekiyor.
Yapılış tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte, Osmanlı kayıtlarında 1519 yılında Bilal-i Habeş adına kurulan bir vakfın kayıtlarının ele geçmesi, mescidin bu tarihten önce varlığına işaret ettiği belirtiliyor.
Restorasyon kapsamında mescidin iç ve dış mekanının tamamen elden geçirileceği ve yanına bir şadırvan inşa edileceği kaydedildi.
Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Kerem Kocalar
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz