YURTHABER

Diyarbakır
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Terörist cenazesinde polise bıçaklı saldırı

Çatışmada öldürülen 7 PKK'lıdan 4'ünün cenazesinin getirildiği Diyarbakır'da çıkan olaylarda bir polis bıçakla yaralandı.

Terörist cenazesinde polise bıçaklı saldırı

Diyarbakır'a getirilen 4 PKK'lının cenazesi Bayramoğlu Camii'nde yıkanıp cenaze namazı kılındıktan sonra Yeniköy Mezarlığı'na doğru cenaze araçlarına konularak kalabalık grup tarafından yürüyüşye yola çıkarıldı.

Yürüyüş sırasında yüzleri maskeli kişiler PKK flamaları ile ölen 7 PKK'lının fotoğraflarını taşıyarak PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Cenaze törenine BDP'nin desteklediği bağımsız adaylar Aysel Tuğluk, Emine Ayna, Nursel Aydoğan ve belediye başkanları da katıldı.

BİR POLİS GÖSTERİCİLER TARAFINDAN BIÇAKLANDI Cenaze Bağlar İlçesi Kuruçemşe Mevkii'ne getirildiği sırada, kentet önlem alan görevli polislere yiyecek taşıyan sivil bir plakalı polis aracı trafik sıkışıklığı nedeniyle göstericilerin arasında kaldı. Göstericiler önce taşlarla saldırdıkları araçta bulunan polis memurlarına saldırdı. Saldırıda polis memuru Bünyamin Çakmak, bıçakla, 3 polis memuru da yaşanan arbede sırasında aldıkları taş ve darbelerle yaralandı. Araçta bulunan polisler linç girişiminden güçlükle kurtuldu.

Bıçakla yaralanan polis memuru gelen meslektaşları tarafından hemen hastaneye kaldırılırken, saldırıya uğrayan ekibe yardıma giden polislerde saldırganları dağıtmak için havaya ateş açtı. Emniyet Müdür Yardımcısı İlyas Burunak, telsizle anons ederek silah kullanılmamasını yönünde talimat verdi.

Cenazeler Yeniköy Mezarlığı'nda defnedilirken, BDP'nin Van'da desteklediği bağımsız Milletvekili adayı Aysel Tuğluk bir konuşma yaptı. Tuğluk, Diyarbakır'ın bir çok evladını toprağa verdiğini belirterek, "Çünkü Amed'in gençleri halkının onuru ve özgürlüğü için dağa gitti. Karşılığı işkence kurşun ve ölüm oldu. Ailelerin de ve Kürt halkının başı sağolsun. Toprağa değil yüreklerimize bilinçlerimize gömüldüler. Onlar asla ölmedi. PKK ve Öcalan şiddetsiz çözüm için büyük fedakarlıklar gösterdi. Ama zulümden vazgeçmeyenler savaştan beslenenler o zorbalar bu savaşı bitirmek istemiyorlar. Gerillaya saldırıyorlar. Başbakana sormak istiyorum: 'Siz ne yapmak istiyorsunuz? Öldürmelerle savaşın başbakanı mı olmak istiyorsunuz?' Savaşın sorumlusu AKP ve Başbakandır"dedi.

Cenazeler defn edildikten sonra mezarlıktan dönen göstericiler, Bağlar İlçesi'nde bir çok noktada önlem alan polise taş ve molotof kokteyleri ile saldırdı. Bir grup gösterici E Tipi Cezaevi'nin önünden geçerken cezaevine molotof kokteyleri ve havai fişeklerle saldırdı. Poliste göstericilere karşı tazyikli su ve gaz bombası kullandı. Cenazeler nedeniyle kepenklerin kapalı olduğu Diyarbakır'da polis çevre illerden gelen takviye ekiplerle geniş güvenlik önlemleri aldı. Bir polis helikopteri ise sürekli havadan gösterilerin sürdüğü bölgelerde tur atarak yerdeki ekepleri yönlendirdi. BDP'lilerin cenaze töreninden sonra il binasının önüne gelerek oturma eylemi yapacakları belirtildi.

Terörist cenazesinde polise bıçaklı saldırı | www.mynet.com/video

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler