Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye’nin en fazla kadın üyesine sahip kuruluşu olan TESK’in verilen eğitimlerle kadın girişimci sayısını daha da artıracağını belirtti.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteklerinin TESK’e bağlı kuruluşlar, üyeleri ve KOSGEB hedef kitlesi içinde yer alan KOBİ’ler tarafından daha etkin kullanılabilmesi, esnaf-sanatkar adaylarına yönelik girişimcilik eğitimlerinin yaygınlaştırılması ve girişimciliğin geliştirilmesini teminen TESK ve bağlı kuruluşlarınca uygulamalı girişimcilik eğitimleri veriliyor. Kendi işini kuran girişimcilerin “KOSGEB Yeni Girişimci Desteği”ne başvurabilmelerinin sağlanması amacıyla TESK tarafından başarılı olan girişimci kursiyerlere, TESK Genel Merkezi’nde düzenlenecek törenle sertifikaları verilecek.
“30 BİN LİRA HİBE KREDİ”
12-22 Kasım 2012 tarihleri arasında 70 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan ve kendi işini kuran girişimcilerin 30 bin liralık KOSGEB ‘Yeni Girişimci Desteği’ni kullanabileceğini ve desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 ay içinde satın alınacak makine ve teçhizat için teminat karşılığı geri ödemeli olarak 70 bin TL üst limitli Sabit Yatırım Desteği’nden yararlanabileceklerini anlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “TESK tarafından KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Destek Programı kapsamında verilen uygulamalı girişimcilik eğitiminde başarılı olan adaylara sertifikaları TESK Genel Merkezi’nde KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan’ın da katılımı ile verilecektir” dedi.
Türkiye’nin en fazla kadın üyesine sahip kuruluşu olan TESK’in verilen bu eğitimlerle kadın girişimci sayısını daha da artıracağını belirten Palandöken, “203 bin 650 kadın üyemizin olmasından gurur duyuyoruz. Verilen eğitimlere de kadınlarımızın ilgisinin yoğun olduğunu görüyoruz. Katılımcıların yüzde 80’i kadın girişimci, yüzde 20’si erkek. Yine katılımcıların yüzde 56’sı evli, yüzde 44’ü bekar, yüzde 33,33`ü lise ve dengi okul, yüzde 30’u lisans, yüzde 13,33’ü yüksek lisans eğitimi almıştır. Kadın girişimcilerin yüzde 12’si ilköğretim, yüzde 30’u lise ve yüzde 58’i üniversite mezunu” dedi.
“TEORİ DEĞİL ATÖLYE DERSLERİ AĞIRLIKLI OLDU”
Katılımcıların genel eğitim seviyesine uygun olarak eğitimin programlandığını ve örneklemeler kullanıldığının altını çizen Palandöken, “Genel eğitim seviyesi lise ve üzeri olduğu için teorik dersler daha kısa sürdüğünden atölye derslerine ağırlık verilmiştir. Ayrıca iş fikri belli olan katılımcılar çoğunlukta olduğundan ve bu kişilerin yüzde 36`sının kendi işini yapma deneyimi de bulunduğundan atölye çalışmalarında fikir alışverişleri grup çalışmaları ile desteklenmiştir” diye konuştu.
TESK ve KOSGEB girişimcilik kurslarına yoğun ilgi olduğunu belirten Palandöken, Ankara’da açılacak yeni dönem kursların 2 sınıf olarak açılacağını ve başvuruların devam ettiğini söyledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz