Türkiye’de iş dünyasının medyada en çok konuşulan 100 ismi açıklandı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, INFOMAG dergisinin yaptığı araştırmada, iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşları (STK) başkanları sıralamasında 2., ilk 100 genel sıralamasında ise 7. basamakta ve “yükselenler” arasında yer aldı.
Aylık iş ve ekonomi dergisi INFOMAG, Medya Takip Merkezi ve sosyalmedya.in işbirliğiyle gerçekleştirilen “İş Dünyasının En Çok Konuşulan İsimleri Araştırması 2012”nin sonuçlarını Aralık sayısında kapak yaptı. 100 kişinin yer aldığı “İş Dünyası En Çok Konuşulan İsimleri” listesinde Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve iş adamı Aziz Yıldırım 16 bin 531 haberle birinci, Futbol Federasyonu Başkanı, Beşiktaş Jimnastik Kulübü eski Başkanı, Demirören Holding Başkan Vekili Yıldırım Demirören 11 bin 992 haberle ikinci, Trabzonspor Kulübü Başkanı ve iş adamı Sadri Şener 8 bin 774 haberle üçüncü, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı, Unit Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Aysal 8 bin 333 haberle dördüncü, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı, Esin Yapı Kurucu Ortağı Fikret Orman 7 bin 566 haberle beşinciliği paylaşırken, 6’ncı sırayı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu 5 bin 950 haberle, 7’nci sırayı da TZOB Genel Başkanı Bayraktar 4 bin 960 haberle aldı.
Listede Futbol Federasyonu eski başkanı, Acıbadem Sağlık Grubu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar 4 bin 819 haberle 8’inci, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi 4 bin 377 haberle 9’uncu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken 4 bin 21 haberle 10’uncu, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı 3 bin 902 haberle 11’inci, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner ise 3 bin 256 haberle 13’üncü sırada bulunuyor.
BAYRAKTAR TÜRKİYE'NİN EN ÇOK KONUŞTUĞU 2. STK BAŞKANI
TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Türkiye’nin en çok konuşulan 2. STK Başkanı oldu. STK başkanları sıralamasında ilk 3, “Hisarcıklıoğlu, Bayraktar, Büyükekşi” şeklinde oluştu. STK başkanları arasında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu 5 bin 950 haberle birinci, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar 4 bin 960 haberle ikinci, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi 4 bin 377 haberle üçüncü, TESK Başkanı Bendevi Palandöken 4 bin 21 haberle dördüncü, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner 3 bin 256 haberle beşinci oldu.
Araştırmanın sonuçlarına göre, TZOB Genel Başkanı Bayraktar, yazılı medyada bu yılın Haziran ayında 1431, Ekim ayında 746, Eylül ayında 661 haber ve yazıda yer buldu. Medyada aylık ortalama 490 kez yer aldığına işaret edilen araştırmada, Bayraktar ile ilgili şu değerlendirmede bulunuldu:
“Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan sonra Türkiye’nin en çok konuşulan STK Başkanı. Hiç kuşku yok ki bunun sebebi Türkiye’nin en güçlü olduğu alanlardan biri olan ziraat alanının başında olması. Şemsi Bayraktar, tarımdan hayvancılığa kadar pek çok alanda yaptığı açıklamalarla basında sıkça yer almış. Çiftçilerin, hayvancılıkla uğraşan kesimin sesi olmayı başaran Bayraktar, ‘okul sütü’ uygulamasının süt sektöründe arz-talep dengesinin sağlanması açısından da önemli olduğunu belirterek, programın peynir, yoğurt gibi süt ürünleriyle çeşitlendirilmesiyle ilgili açıklamalarıyla da gündeme gelmiş.”
İLK 5'E FUTBOL DAMGA VURDU
İlk 5 sırayı aynı zamanda futbol dünyasında başkanlık yapan iş adamlarının aldığı “İş Dünyasının En Çok Konuşulan 100 İsmi” sıralamasında ilk 30 ve haber sayıları şöyle:
1- Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve iş adamı Aziz Yıldırım (16 bin 531)
2- Futbol Federasyonu Başkanı, Beşiktaş Jimnastik Kulübü eski başkanı, Demirören Holding Başkan Vekili Yıldırım Demirören (11 bin 992)
3- Trabzonspor Kulübü Başkanı ve iş adamı Sadri Şener (8 bin 774)
4- Galatasaray Spor Kulübü Başkanı, Unit Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Aysal (8 bin 333)
5- Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı, Esin Yapı Kurucu Ortağı Fikret Orman
(7 bin 566)
6- TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu (5 bin 950)
7- TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar (4 bin 960)
8- Futbol Federasyonu eski başkanı, Acıbadem Sağlık Grubu Başkanı
Mehmet Ali Aydınlar (4 bin 819)
9- TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi (4 bin 377)
10- TESK Başkanı Bendevi Palandöken (4 bin 21)
11- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı (3 bin 902)
12- Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir (3 bin 580)
13- TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner (3 bin 256)
14- Eskişehirspor Kulübü Başkanı, iş adamı Halil Ünal (3 bin 179)
15- İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş (3 bin 34)
16- Altur Turizm sahibi, Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi
Abdurrahim Albayrak (3 bin 33)
17- Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu (2 bin 271)
18- Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç (2 bin 183),
19- Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu (2 bin 153)
20- Orduspor Kulübü Başkanı, iş adamı Nedim Türkmen (2 bin 118)
21- Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç (2 bin 114)
22- Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan (2 bin 99)
23- Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi,
iş adamı İlhan Ekşioğlu (2 bin 2)
24- TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Osman Budak (1876)
25- Beşiktaş Kulübü Futbol Komitesi Başkanı, iş adamı Tamer Kıran (1810)
26- Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Mustafa Boydak (1752)
27- Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer (1730)
28- Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci (1719)
29- Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı, iş adamı Ali Dürüst (1681)
30- Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv (1681)
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz