İZMİR (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, sigara yasağına ilişkin yasal düzenlemeyle ilgili olarak "Bunun daha önce çıkarılan kanunlar gibi duvarlarda yazılan yazılardan öte bir anlamı olmayacak diye endişe ediyorduk. Ama hakikaten toplum benimsedi. Bu konuda dünya şampiyonuyduk. Geriye doğru düşmeye başladık" dedi.
Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı (KİT-VAK) ile Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü arasında onkoloji hastaları ve yakınları için kurulacak konuk evi için protokol imzalandı.
Düzenlenen protokol töreninde konuşan Bakan Yıldırım, daha önce Ege Üniversitesi'nde açılan KİTVAK Konuk Evi'nin ardından bugün ikinci konuk evi projesine başlangıç yapıldığını, bu tip hayır hizmetlerinin her zaman yanında olacaklarını belirtti.
Bakan Yıldırım, şunları kaydetti:
"Bir hastanın tedavi olması çok önemli ama bu hizmet ondan daha da önemli hale geldi. Bir evde bir hasta varsa o evde herkes hastadır. Anadolu'nun çeşitli yerlerinden insanlar geliyor, imkanları yetersiz, tanıdığı kimse yok. Her hastane kampüsüne gittiğimizde onların perişan hallerini görüyorduk. Bu hakikaten çok hayırlı bir proje. Sosyal, insani yardımı çok büyük bir proje. Doğurduğu sonuçlar, sağladığı faydalar bakımından çok güzel bir proje. Bu ve buna benzer sosyal sorumluluk içeren insanlara hizmeti öncelik olarak ele alan her türlü hayır hizmetinin yanında olacağız.
Bu illet hastalığı (kanser) çeken bilir. Aramızda bunun pençesinden kurtulanlar, mücadelesini verenler de var. 25 yaşında bir akrabamı bu zalim hastalık yüzünden kaybettim. Denizci oldu, büyük hayalleri vardı ama maalesef... Rahmetli babam da bu hastalıktan vefat etti. Dolayısıyla burada bunu da bir fırsat bilerek, bu hastalık konusunda topluma verilmesi gereken en önemli mesaj, sigara alışkanlığını terk etmektir."
-Sigarayla mücadele-
Türkiye'nin sigarayla mücadele konusunda çok büyük adımlar attığını, dumansız hava sahası sloganıyla yurda yayılan sigara yasaklarına milletin de destek verdiğini söyleyen Yıldırım, "Doğrusu biz endişe ediyorduk, bunun 'daha önce çıkarılan kanunlar gibi duvarlarda yazılan yazılardan öte bir anlamı olmayacak' diye. Ama toplum hakikaten benimsedi. Şampiyon olduğumuz çok alan yoktu. Bu konuda dünya şampiyonuyduk. Geriye doğru düşmeye başladık, bu çok güzel bir adım" diye konuştu.
İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in, "hastalanmadan sağlığın, yaşlanmadan gençliğin, fakirleşmeden zenginliğin, meşguliyete girmeden boş vaktin ve ölmeden dünya hayatının kıymetinin" bilinmesi gerektiğini belirttiğini ifade eden Yıldırım, "Tek başına bu söze yaşamımız boyunca uysak, buna riayet etsek hiçbir sorunumuz kalmaz" dedi.
Bakan Yıldırım, yapılacak Konuk Evi'nin 36 ayda bitirileceğine, İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. köprünün de aynı sürede yapılacağına dikkat çekerek, "3. köprü bir otoyol, yani bir yanda Türkiye'nin en büyük projelerinden birini 36 ayda yaparken hasta konuk evini de 36 ayda yapamazsak bu bize de İzmir'e de ayıp olur" dedi.
-"Konuk evi 3,5 milyon liraya malolacak"-
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, üniversitenin Türkiye'nin en gözde hastanelerinden birine sahip olduğunu, hastanede çok ciddi hastalıkların tedavilerinin yapıldığını belirtti.
Füzün, "Biz hastayı hastanede muhafaza ediyoruz ama hasta yakınlarını hastanede muhafaza etmemiz mümkün değil. Böylesine önemli bir ihtiyaca cevap verecek bir otel yapılıyor. Özellikle kanser hastası çocukların ailelerine çok yardımcı olacak" dedi.
KİT-VAK Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Soncul ise hastane alanı içinde kurulacak konuk evinin 4 katlı, 34 oda ve 68 yatak kapasitesinden oluşacağını, yatırımın 3,5 milyon liraya malolacağını, projeye göre binanın 36 ayda tamamlanacağını ancak, bu yatırımı 30 ayda tamamlamak için çaba göstereceklerini söyledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz