YURTHABER

Çorum
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üniversite Ve Sanayi Çorum Için Bir Araya Geldi

Hitit Üniversitesi, Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı yöneticileri ve şehrin önde gelen iş adamları, Çorum’un geleceğini...

Üniversite Ve Sanayi Çorum Için Bir Araya Geldi

Hitit Üniversitesi, Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı yöneticileri ve şehrin önde gelen iş adamları, Çorum’un geleceğini değerlendirmek için bir araya geldi.

Bir restoranda düzenlenen yemekte bir araya gelen yöneticiler, üniversite-sanayi işbirliğinde önemli bir noktaya gelindiğini belirtti. Hitit Üniversite Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitenin çok önemli bir noktaya geldiğini kaydetti. Dünyadaki bir çok üniversite ile işbirliği yaptıklarını aktaran Alkan, Hitit öğrencileri için kapıların tamamen açıldığını söyledi.

Alkan, ''Bu kapsamda öğrencilerimiz, farklı ülkelerde öğrenimlerini devam ettirebilmekte, yüksek lisans ve doktora gibi imkânlardan faydalanabilmektedirler. Üniversitemizde sürekli yeni bölümler açılmaktadır, 10 bine yakın öğrenci potansiyelinin bulunduğu üniversitemizin imkanlarından geniş kitlelerin faydalanmasını istiyoruz. Sahip olduğumuz potansiyeli, ilçelere de yaymak için çaba sarf ediyoruz.'' dedi.

Tıp Fakültesi ile Matematik Bölümü'nün faaliyete geçtiğini, ilerleyen süreçte Makine Mühendisliği'ne doktora için öğrenci alınabileceğini dile getiren Alkan, bazı bölümlerde yüksek lisans düzeyinde öğrenci almaya başladıklarını açıkladı.

Rektör Alkan, üniversitelerin, sanayicilerin ve sivil toplum kuruluşlarının bir ilin kalkınması ve ilerlemesi için çok önemli olduğunu, gelişmenin anahtarının bu potansiyelde saklı olduğunu ifade etti. Alkan yapılan ve yapılacak olan planlı çalışmaların meyvelerinin bir kısmının kısa vadede, bir kısmının ise uzun vadede alınacağını vurguladı. Alkan, Çorum ilinin üniversite anlamında hak ettiği yere ulaşacağını sözlerine ekledi.

TÜTEV Çorum Şube Başkanı Yavuz Tokdemir de toplantının verimli geçtiğini ve alınan kararla belirli aralıklarla toplantıların devam edeceğini belirtti. Toplantı çıkışında konuşan sanayiciler ise toplantıdan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Çorum’un sorunlarının ortak çözümünde daima destek olacaklarını, bu türlü programların devam etmesi gerektiğini ifade ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler