YURTHABER

Muğla
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ünlülerin Modacısından 'tavada Dürüm Dondurma'

- MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesi'nde yaşayan, Ajda Pekkan'dan Zeki Müren'e, Süleyman Demirel'den İsmet İnönü'ye kadar sanat ve siyaset camiasından pek çok

Ünlülerin Modacısından 'tavada Dürüm Dondurma'

- MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesi'nde yaşayan, Ajda Pekkan'dan Zeki Müren'e, Süleyman Demirel'den İsmet İnönü'ye kadar sanat ve siyaset camiasından pek çok ünlü ismin terziliğini yapan modacı Nail Yurdakul şimdi de dondurmacılığa soyundu. Yurdakul Uzakdoğu seyahatinde gördüğü, içine şeker konulmayan, sadece organik meyvelerden yapılan 'Tavada dürüm dondurma' üretimine başladı.
Türkiye'de ilk mankenlik ajansı ve kadın futbol takımını kuran ve adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilen Boğaziçi Köprüsü yapıldığında, üzerinde defile yapmasıyla tanınan Nail Yurdakul, Köyceğiz'e yerleştikten sonra gazeteciliğe de soyunarak 'Muğla'da Ayışığı' adlı magazin dergisi çıkardı. Modacı Nail Yurdakul bu kez 'Tavada dürüm dondurma' ile bir ilke daha imza attı. Özellikle Tayland'da yapılan dondurmayı Uzakdoğu seyahatinde gördükten sonra Köyceğiz'de de yapmaya karar verdiğini belirten Nail Yurdakul şunları anlattı:
"Daha ilk gördüğüm anda adı ve yapılış şekli beni cezbetti. Düşünebiliyor musunuz adı 'Tavada dürüm dondurma.' Ülkemizdeki dürüm anlayışımız çok farklı. Biz, 'dondurmayı dürüm olarak yedim' diyene inanmayız. Ama gözlerimle görünce neden olmasın dedim. Bu tamamen doğal ve organik bir dondurma. Şeker sıfır. Meyvelerdeki şeker ne ise o kadar şeker var içinde. Çilek, muz, şeftali, ananas, erik, karadut gibi aklınıza gelebilecek her türlü meyveden yapılıyor. Şeker hastalarına göre bir dondurma. Diğer dondurmalarla hiçbir ilgisi yok. İlerleyen zaman içinde bunu çok daha fazla çeşitlendirerek devam ettirmek amacındayım. 4 rulo haline getirerek özel dondurma kabında sunduğumuz dondurmayı 10 liraya satıyoruz."
NASIL YAPILIYOR?
Yurdakul tavada dürüm dondurmanın yapılışını ise şöyle anlattı:
"Büyükçe bir tava var ama bu tavanın altında ısıtıcı değil dondurucu özellik var. İstenilen meyveler tava üzerine doğranıyor. Dondurma tozu ilave edildikten sonra meyveler iki spatula ile kıyılarak krema haline dönüştürülüyor. Güçlendirmek için üzerine keçi sütü dökülüyor. Hiç şeker kullanılmıyor. Keçi sütüyle meyve kreması sürekli kıyılmaya devam ediliyor. Çok ince kıvama dönüştürüldüğünde zaten dondurucu tava üzerinde olduğundan bunlar donuyor. Spatula ile kazınarak rulo hale getirilip dondurma kabına konuluyor. İçine ise artık kim ne isterse çikolatadan fındığa veya fıstık ezmesine kadar ilave yapılıyor. Özel soslar dökülüp servis yapılıyor."

Ünlülerin Modacısından 'tavada Dürüm Dondurma'

Ünlülerin Modacısından 'tavada Dürüm Dondurma'Ünlülerin Modacısından 'tavada Dürüm Dondurma'

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler