Şanlıurfa'da bir grup tıbbı sekreter kendileri iş bulamazken, hastanelerde yetersiz taşeron işçilerin hizmet verdiğini dile getirerek Hasta yakınları bu nedenle kızgınlığını doktor ve hemşireden çıkardığını belirtti.
URFAHA'ya yazılı açıklama yapan Tıbbı Sekreterler "Hastanelerdeki çoğu şiddetin eğitimsizlik taşeron elemanları halkla ilişkileri bilmedimi tıbbi terimleri bilmedimi hasta kızgınlığını doktordan hemşireden çıkarır. "Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik 4 Yıl Sağlık Meslek Lisesinin Tıbbi Sekreterlik Bölümünü Okuduk. 2 Yıl Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik Programını Bitirdik. İş alanı geniş olan tıbbi sekreterler Hastaneler, Halk sağlığı müdürlüğü, Toplum sağlığı merkezleri. Ama İşimizi Taşeron İşçileri Yaptığı için işsiz kaldık." diye dert yandı.
Tıbbi Sekreterler Aile Hekimliklerinde görev istediklerini vurgulayarak "Eski Adıyla Sağlık Ocağı Şimdiki Aile Sağlık Merkezi olan Aile Hekimliğinde Sınıflandırmadan Dolayı Tıbbi Sekreter Olarak İşimizi Yapıyoruz. Ama Taşeron olarak değil, Aile sağlığı elemanı olarak. 4 B'li olmak İstiyoruz. Aile Hekimliğinde Tıbbi Sekreter Çalışırsa İşsiz Tıbbi Sekreter kalmaz. Aile Sağlık Merkezlerinde çalışan Tıbbi Sekreterler maaş olarak 750 İle 1000 arası alıyorlar. Sınıflandırmadan dolayı Tıbbi Sekreterleri çalıştırıyorlar. Sağlık Bakanlığı atamalarında ve sözleşmeli alımlarda Tıbbi Sekreterlik bölümüne hak ettiği atama sayısı verilmemektedir. Doktor başına 1 sekreter çalıştırılması gerektiği Bakanlık tarafından da çok iyi bilinmesine rağmen bu konuda gerekli özen gösterilmemektedir. Hastaneler temizlik, yazılım, yemekhane gibi hizmetlerini taşeron firmalara ihale yöntemi ile vermektedir. Bu ihalelerle istihdam edilen işçiler sadece temizlik, yemekhane ve güvenlik gibi ilgili alanlarda çalıştırılmaları gerekirken sanki hastane personeliymiş gibi özellikle TIBBİ SEKRETER olarak görevlendirilmektedirler." dedi.
Açıklama şöyle devam etti: "Bu şekilde yapılan geçici ve niteliksiz personel istihdamı atama bekleyen sağlıkçıların önünü kapatmaktadır. 4 yıl lisede veya 2 yıl üniversitede bu işin eğitimini almış Tıbbi Sekreterlerin çalıştırılması gerekirken taşeron da çalışan şirket elemanı Tıbbi Sekreterlerin birçoğu Milli Eğitim Bakanlığından aldıkları 3 aylık sertifika ile çalışmaktadırlar. Tıbbi sekreterliği, işinin ehli ve bu işin eğitimini almış insanlarımız yapmadığı için 100 adet Tıbbi Sekreterin Yapacağı bir işi şu anda 200 kişi yapmaktadır.15 bin tıbbi sekreter işsiz.Tıbbi sekreter olarak hak ettiğimiz hakkı istiyoruz.Sesimiz kim duyacak. Tıbbi sekreterler olarak.6 yıl emek verdik.atanmayı bekliyoruz.ASM tıbbi sekreter çalışırsa işsiz tıbbi sekreter kalmaz.sesimiz kim duyacak..Yeni sağlık bakanına sesleniyoruz."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz