YURTHABER

Kapat

Üşütmeyen Kıyafet

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Başkanı İsa Dal, Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde (Pamukkale Teknokent) soğuk almayan kıyafet

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Başkanı İsa Dal, Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde (Pamukkale Teknokent) soğuk almayan kıyafet ürettiklerini söyledi.

Dal, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2011 yılında Almanya'ya yaptıkları, "Teknik tekstiller" inceleme gezisinde gördüğü akıllı giysilerin kendisini çok etkilediğini, yaptığı araştırmada, bu tür giysilerin çok pahalı olmasına rağmen teknik anlamda yeterli olmadığını tespit ettiklerini söyledi.

İsa Dal, "Denizli Teknokentte yer alan firmamızla ısıtmalı fonksiyonel kıyafetler üzerinde çalışmalar başlattık. İlk prototipi Konya'da geliştirilen patentli bu ürünü ele alarak geliştirdik ve kullandığımız malzemeler ve özellikle teknik tekstillerin yüzde 100 yerli olması ile övünüyoruz" dedi.

Ürettikleri ürünlerin dış yüzeyinin soğuğa karşı izolasyonlu olduğuna dikkat çeken Dal, "İçerisindeki şarj edilebilen ve özel rezistanlar yardımıyla 12 volt gibi güvenli bir akımla çalışan ısıtmalı kıyafetlerimiz motokuryeler, seyyar satıcılar ve genel olarak soğuk ortamlarda çalışan kişilerin yanı sıra polis ve askerler tarafından da kullanılabilecek" diye konuştu.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Ali Rıza Karasu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat