YURTHABER

İzmir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uzunkaya Ve Gülcü'ye Kumpas Davası Ertelendi

Bahri KARATAŞ / İZMİR, İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 2009 yılında, dönemin Emniyet Genel Müdür

Uzunkaya Ve Gülcü'ye Kumpas Davası Ertelendi

Bahri KARATAŞ / İZMİR, İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 2009 yılında, dönemin Emniyet Genel Müdür Yardımcılarından Mustafa Gülcü ile Celal Uzunkaya'ya kumpas kurup, haklarında 'suç örgütüne yardım etmek'ten dava açılmasına neden oldukları belirtilen zanlılara yönelik olarak geçen 31 Mart'ta eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, 'FETÖ/PDY üyesi oldukları, örgüt adına faaliyet yürüttükleri, soruşturmayı yönlendirme adına deliller uydurdukları' iddiasıyla, aralarında bazı emniyet mensuplarının da bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı, 6 kişi tutuklandı. Soruşturmayı yürüten Başsavcı Vekili Bato, aralarında emniyet müdürlerinin de buluunduğu 6'sı tutuklu 27 sanık hakkında 'Terör örgütü üyesi olma', 'Terör örgütü kurma ve yönetme', 'Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği', 'İftira' ve 'Hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme' suçlamasıyla iddianame hazırladı.
İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın duruşmasına tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile tarafların avukatları katıldı. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle Tutuklu sanık Mehmet Eruzun ise "Soruşturma sırasında sadece dinleme yapıp, tape hazırladım. Diğer şubelerdeki işleyişi bilmiyorum. Dönemin Cumhuriyet savcısı Fatih Genç'in yazılı talimatını yerine getirdim. Bilerek herhangi bir suç işlemedim. Görevimle ilgili olarak amirlerime bilgi verdim. Tutuksuz yargılanmak istiyorum" diye konuştu.
Tutuklu diğer sanık Abdullah Akyürek de "Attığım 7 paraf nedeniyle yargılanıyorum. Bunun dışında suçlandığım başka bir konu yok. Babam olan eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek de tutuklu. Bu nedenle aileme bakacak kimse yok. Tahliyeme karar verilmesini istiyorum" dedi.
Diğer tutuklu sanıklar da kaçma ihtimallerinin olmadığını, tutuklu kaldıkları sürenin dikkate alınmasını isteyerek tutuksuz yargılanmak istediklerini söyledi.
Mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan Engin Öztürk ve Sabri İlgüy'ün tahliyesine, diğer 4 sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.
UZUNKAYA VE GÜLCÜ'YE DAVA AÇILMIŞTI
Kacakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla takibe aldıkları gruba yönelik 2009'da operasyon düzenlemiş, grubun elebaşısı olduğu iddia edilen İrfan Erbarıştıran'ın da aralarında yer aldığı 5 kişiyi gözaltına almış, dönemin Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Gülcü ve Celal Uzunkaya da ifade vermişti. 7 kişi hakkında hazırlanan ve İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen iddianamede, 'Suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek, soruşturmanın gizliliğini ihlal' suçlamalarıyla Uzunkaya ve Gülcü'nün 6'şar yıl hapsi istenmişti. Kararnameyle, başka bir göreve atanmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınan Uzunkaya ve Gülcü'ye yargılama sonunda verilen 3 ay 10 gün hapis cezası, Yargıtay tarafından bozulmuş, iki müdür, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında görev yürüten özel yetkili mahkemelerin kaldırılması sonrası ise İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar hakim karşısına çıkarak beraat etmişti. Beraat kararının ardından, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü görevinden Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Celal Uzunkaya ile Mustafa Gülcü, kendileri hakkında usulsüz dinleme yapan ve kumpas kuran kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Uzunkaya Ve Gülcü'ye Kumpas Davası Ertelendi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler