Van Valisi Münir Karaloğlu, işsizliği düşürmenin yolunun üretimden geçtiğini belirterek, “Üretimi artırmadığınız sürece işsizliği düşüremezsiniz, gelişmişliği sağlayamazsınız.” dedi.
Uluslararası bir marka olan Inface Giyim'in Van Şubesi, Kazım Karabekir Caddesi Ticaret Meslek Lisesi yanında bulunan 400 metre kare kapalı mekânda hizmete girdi. Vanlı işletmeciler Mirhaç Ürgüt ve Haluk İmren’in ortaklığıyla kurulan mağazanın açılışına Vali Münir Karaloğlu da katıldı. Açılış kurdelesini işletmeci Mirhaç Ürgüt ile kesen Vali Karaloğlu, mağazayı gezerek satılan ürünler hakkında bilgi aldı. Bir süre mağazada oturan Karaloğlu, burada gazetecilere üretim ve istihdamla ilgili kısa bir açıklama yaptı.
Van’daki işyerlerinin kalitesinin artmasıyla şehrin de kalitesinin artacağına inandığını belirten Karaloğlu, “Biz Van’da yeme içme mekânlarının, eğlence mekânlarının yenilenmesini kalitelerinin artmasını arzu ediyoruz. Bugün bir şehrin kalitesi, şehirdeki mekânların kalitesiyle doğru orantılı gelişiyor. Inface erkek giyimde bir marka. Inface’nin İstanbul, İzmir’den sonra üçüncü il olarak da Van’da mağaza açması şehir açısından bizi sevindiren bir konu. Demek ki artık sadece insanlar doğudan batıya değil, batıdan doğuya bakıldığından da Van’ın potansiyelini görüyorlar. Türkiye’nin gelişmişlik sıralamasına baktığınızda Van 3. sırada değildir ama bir markanın üçüncü il olarak bu şehirde mağaza açması demek, bu kentin potansiyelinin ekonomisinin iyiye gittiğini gösteriyor demektir.” şeklinde konuştu.
“İŞSİZLİĞİ DÜŞÜRMEK ÜRETİMDEN GEÇER”
İşsizliği düşürmenin yolunun da üretimden geçtiğini hatırlatan Karaloğlu, şunları kaydetti: “Üretimi artırmadığınız sürece işsizliği düşüremezsiniz, gelişmişliği sağlayamazsınız. Onun için işsizliği düşürmenin yolu da üretimdir. Ürettiğiniz malzemeyi satacaksınız. Perakende sektörü bugün Türkiye’de ve dünyada çok önemli bir istihdam aracıdır. Bu gibi işyerlerinin açılması tabi ki istihdama yönelik önemli çalışmalardır. Ama biz şuna inanıyoruz. Huzur ve güvenliği sağladığımız oranda bu bölgede de hem üretim aratacak, hem istihdam artacak hem de işsizlik azalacak. Biz buna inanıyoruz.” diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz