Geçtiğimiz hafta Amerika Birleşik Devletleri'nde çeşitli incelemeler yapan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, "Amerika’da 4 gün süren bir gezi yaptık. Bu gezi sırasında çeşitli görüşmelerimiz oldu. Sokakta Türkiye’yi çok fazla tanıyan çıkmazken, bürokrasi son yıllarda Türkiye’nin ekonomik alanda yakaladığı başarıyı merak ediyor." dedi.
Yurdakul, Amerika izlenimlerini gazetecilerle paylaştı. Yurdakul, Türkiye ile ABD’nin birbirine karşı üstünlükleri bulunduğunu, bu üstünlüklerin çeşitli sektörlere yayıldığını söyledi. Vali Yurdakul, gezisi sırasında çeşitli incelemeler yaptıklarını, görüşmeler sonrasında bazı yetkilileri Bitlis’e davet ettiğini ifade etti. Vali Yurdakul, demokrasinin en ince şekilde işlediği Amerika’da Türkiye’nin son yıllarda ekonomide yaşadığı gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti. Vali Yurdakul görüşmelerin Bitlis’e yansımalarının zaman alacağını da dile getirerek şunları söyledi: "Amerika’da 4 gün süren bir gezi yaptık. Bu gezi sırasında çeşitli görüşmelerimiz oldu. Sokakta Türkiye’yi çok fazla tanıyan çıkmazken, bürokrasi son yıllardaki Türkiye’nin ekonomik alanda yakaladığı başarıyı merak ediyor. Bölgede yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Biz buradaki görüşmelerimizde bazı valileri ve bürokratlarını Bitlis’e davet ettik. Bu gezinin yansımalarını önümüzdeki zaman sürecinde göreceğiz." dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz