YURTHABER

Kapat

Yabancı Öğrenciler Altındağlı Kadınlarla Buluştu

TÖMER’de Türkçe öğrenen yabancı öğrenciler, Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezleri’ndeki İngilizce sınıfı kursiyerleri bir...

Yabancı Öğrenciler Altındağlı Kadınlarla Buluştu

TÖMER’de Türkçe öğrenen yabancı öğrenciler, Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezleri’ndeki İngilizce sınıfı kursiyerleri bir araya geldi.

Sakarya Kadın Eğitim Kültür Merkezinde öğretmenleri Bahar Barlas ile birlikte dünyanın farklı kültürlerinden insanlarla tanışan Altındağlı kadınlar, keyifli sohbetler eşliğinde İngilizceyi pratik etme fırsatı buldular. Konuklara ney dinletisinin de sunulduğu buluşmada yabancı öğrenciler ilk kez dinledikleri ney’in sesine hayran kaldıklarını belirttiler.

On altı farklı ülkeden Ankara’ya gelerek Türkçe öğrenen öğrencileri, İngilizce öğrenen Altındağlı kadınlar ile buluşturan programa, TÖMER Kızılay Şubesi İdari Koordinatörü Buket Düzyol ve Halkla İlişkiler Müdürü Gökhan Bayram Özdemir de eşlik etti.

Sırbistan’dan iki ay önce Ankara’ya gelen Alexandra Gencic Bedir bir yıldır Türkçe öğrendiğini belirterek “Eşim Türk, Ankara’ya yerleştikten sonra Türkçemi geliştirmek için kursa başladım. Burada yeni insanlar ile tanışmak ve onlarla Türkçe konuşabilmek benim için çok önemli, bu toplantıya katılmak beni çok memnun etti” dedi.

Beş aydır Türkçe öğrenen İranlı Mitra Khorsidi Rad ise Ankara’yı gezmek ve Türkiye’nin tarihini, kültürünü öğrenmek istediğini söyledi. Khorsidi, Altındağlı kadınların misafirperverliğine de hayran kaldığını belirtti.

Ülkesinde Antropoloji okuyan ve İslam kültürüne ilgi duyduğunu söyleyen Japonyalı Akane Takahashi ise üç aydır eğitimini aldığı Türkçenin zor bir dil olduğunu ifade etti. Takahashi Altındağlı kadınlar ile tanışmaktan duyduğu memnuniyeti “Biz onlara İngilizce’de, onlar bize Türkçe’de yardımcı oldu. Umarım daha çok bir araya geliriz” sözleriyle dile getirdi.

Dünyanın farklı ülkelerinden insanlarla tanışarak yeni dostluklar kuran ve İngilizcesini geliştiren Altındağlı kadınlardan Kezban Önsoy ise Finlandiyalı gelini ile anlaşabilmek için öğrenmeye başladığı İngilizcesini geliştirmek için bu tür buluşmaların çok yararlı olduğunu söyledi. Yabancı konuklar ile İngilizce sohbet eden Kezban Hanım “Hepsi çok sevecen ve sıcakkanlı insanlar” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat