YURTHABER

Kütahya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yağmurlar Köyü Çelik Minarede Israrlı

Simav’ı vuran 19 Mayıs 2011’deki 5.9 büyüklüğündeki deprem Yağmurlar köyündeki tek caminin kaidesi taştan, üzeri...

Yağmurlar Köyü Çelik Minarede Israrlı

Simav’ı vuran 19 Mayıs 2011’deki 5.9 büyüklüğündeki deprem Yağmurlar köyündeki tek caminin kaidesi taştan, üzeri tuğladan yapılı minaresinde hasara neden oldu.

Can güvenliği açısından 67 yıllık caminin minaresi itfaiye ekipleri tarafından yıkıldı. Köy muhtarı Mahmut Turgut minarenin bu kez çelikten yapımı için Kütahya Valiliğine talepte bulundu.

Ancak Kütahya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Müdürlüğü 67 yıllık Yağmurlar Köyü Camisinin minaresinin tarihi olduğu gerekçesiyle çelik konstrüksiyon yerine eskisi gibi kaidesi taştan üst kısmının tuğladan yapılmasına karar verdi.

Köy muhtarı Mahmut Turgut başta olmak üzere köy halkı deprem yoğunluğunun en çok yaşandığı bölge olduğu gerekçesiyle taştan minareye karşı çıktı.

Kütahya Kültür ve Tabiat varlıkları Koruma Müdürlüğünün minare hususunda ısrarlı tutumları Simav’a bağlı Yağmurlar köyünün 1,5 yıldır minaresiz kalmasına yol açtı.

Köy muhtarı Mahmut Turgut taştan yapılacak minarenin köyde can güvenliği açısından sakıncaları bulunduğunu kimseye anlatamadığını ve minarenin çelik konstrüksiyon malzeme kullanılarak yapımında ısrarlı olduklarını ve bu ısrarlarını sürdüreceklerini bildirdi.

Muhtar Turgut, “Simav’da depremin en yoğun yaşandığı bölge Yağmurlar köyüdür. Artçı sarsıntılar küçük de olsa halen devam ediyor. Fay hattının tam üzerine kurulmuş köyümüze yeniden taştan minare yapmak kazalara davetiye çıkarmak anlamına geliyor. Minaremizi çevremizdeki köy ve beldelerdeki gibi çelik konstrüksiyon malzeme kullanılarak yapılmasını istiyoruz” dedi.

Köy halkından Ahmet Karakaş, “Taştan minare Yağmurlar köyü için sakıncalı. Çelik malzemeden yapılsın” diye konuştu.

Hüseyin Kocabaş isimli vatandaş, “Kütahya Kültür ve Tabiat varlıkları Koruma Müdürlüğünün minare hususunda taştan yapılması yönündeki ısrarlı tutumlarına bir anlam veremiyoruz. Tehlikeye düşecek olan bizim canımız. Biz çelik malzemeden yapılmış minare istiyoruz” dedi.

Ahmet Erkan isimli vatandaş, “Yapılacak ise çelikten yapılsın. Taştan minare deprem hattındaki köyümüz için can tehlikesi oluşturuyor. Köy meydanındaki minarenin yanından geçerken deprem olacak diye korkarak geçiyoruz” diye konuştu.

Ali Dallı, “Kütahya Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu bizi anlamıyor. Hem bizim minaremiz tarihi yapı değil. 60-70 yıllık bir maziye sahip. Bizi minaresiz koydular. Yabancılar köyümüze geldiğinde sizin minareniz yok mu diye alay ediyorlar. Utanıyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler