YURTHABER

Yalova
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yalova’Da Bayram Trafiğine ‘Drone’ Ile Denetim

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,(DHA)- YALOVA’da Kurban Bayramı tatili nedeniyle karayollarında trafik denetimleri drone ile yapılıyor. Yalova Emniyet Müdürlüğü ve Yalova İl Jandarma Alay

Yalova’Da Bayram Trafiğine ‘Drone’ Ile Denetim

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,(DHA)- YALOVA’da Kurban Bayramı tatili nedeniyle karayollarında trafik denetimleri drone ile yapılıyor.
Yalova Emniyet Müdürlüğü ve Yalova İl Jandarma Alay Komutanlığı, kentteki trafik denetimlerinde ‘drone’ kullanmaya başladı. İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, halkın sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirebilmesi için önceki yıllarda olduğu gibi bu bayram tatili için de bir dizi önlem alındığı belirtildi. Yalova’nın, İstanbul, Bursa, hem de Kocaeli’nin arasındaki üçgende bulunması ve 3 büyük şehri bir birine bağlayan güzergahta olması nedeniyle karayollarındaki trafik denetimleri artırıldı. Bu kapsamda Yalova’da yoğun trafik akışının olduğu bölgelerde ilk kez drone ile havadan denetim yapıldı. Yalova ile Bursa’yı ve Yalova ile Kocaeli’ni bir birine bağlayan D-575 Karayolu’nda bayram boyunca özel denetimler yapacak. İlk kez drone ile denetim yapan Yalova Emniyeti ve Yalova Jandarması, Bursa Yolu’ndaki kontrol noktasında yapılan çalışmaları basına açtı. Drone ile sürücüler tarafından yapılan hız ve şerit ihlalleri ile brandasız yük taşıyan kamyonlardaki ürünler denetlendi.
Yalova Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Sinan Tiryaki, konuyla ilgili gazetecilere açıklama yaparak, “Bilindiği gibi polis ve jandarmamızın görevi proaktiftir yani önleyicidir. Bayram nedeniyle artan trafik nedeniyle biz de denetimlerimizi artırdık. Bizim buradaki amacımız vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde seyahatlerini tamamlamaları ve kaza seviyesini de minimuma düşürmek. Bizim göremediğimiz hatalar da oluyor. Teknolojik gelişmelerden de faydalanıyoruz. Bizim göremediklerimizi drone görüyor. Vatandaşlarımızda da bu konuda bir algı oluşturmak istiyoruz. Trafik kuralları ihlallerini yapmamaları hususunda vatandaşlarımızı uyarıyoruz.”

Yalova’Da Bayram Trafiğine ‘Drone’ Ile Denetim

Yalova’Da Bayram Trafiğine ‘Drone’ Ile DenetimYalova’Da Bayram Trafiğine ‘Drone’ Ile Denetim

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler