YURTHABER

Kapat

Yeni Atanan Öğretmenlere Sertifika

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, kente atanan ve “Uyum Eğitimi” seminerini tamamlayan 173...

Yeni Atanan Öğretmenlere Sertifika

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, kente atanan ve “Uyum Eğitimi” seminerini tamamlayan 173 öğretmene sertifikalarını dağıttı.

Ağrı’ya yeni atanan öğretmenlere 5 gün boyunca 20 saat süren “Uyum Eğitimi” semineri tamamlandı. Halk Eğitim Merkezi salonunda sertifikaların dağıtılması amacıyla bir tören düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, öğretmenlerin yaşam süreci içinde sürekli okuyup, kendilerini çağın gerisinde bırakmaması gerektiğini söyledi. Başak, öğretmenlerin kendi mutluluğu ile yetinmeyip, toplumun mutluluğu için çalışmasını isteyerek, “Bir yaşam merdivenine tırmanmaya başladığınız andan itibaren sizin için yeni bir hayat başlamaktadır. Bizler evvela insan olmalıyız daha sonra öğretmen. Öğrencileri iyi anlamak, sevgiyle ve şefkatle yaklaşmak sorunlarını dinleyerek, onlarla bütünleşmemiz lazım. Çocuklarımızı eğitirken oranın yaşam şartlarını geliştirmek, kalitesini artırmak, insanların gelir düzeyini yükseltmek gibi bir çaba ortaya koymayı düşünüyorsak işte onun bu çocukların eğitiminden geçtiğinin farkında olarak yapmalısınız. Unutmayalım ki velilerimiz en değerli varlıklarını bizlere emanet ediyorlar ve biz bu emaneti iyi işleyerek israf etmeden geleceğin temellerini sağlam bir şekilde atmak üzerimize düşen en büyük vazife olmalı. Göreve başladığınız yerlerde, hayal ettiğiniz fiziki şartları, eğitim ortamını veya çalışma şartlarını göremeyebilirsiniz. Tüm yaşam sürecinin içinde sürekli okuyun, kendinizi çağın gerisinde bırakmayın. İlmin en doğru yol olduğu bilinci içinde olun. Kendi mutluluğunuzla yetinmeyip, toplumun mutluluğu için de çalışın. Birbirinizi sevin ve paylaşmayı bilin. Araştırıcı ve yaratıcı olun. Fikirlerinizi demokratik zeminlerde tartışın. Başkalarının fikirlerine saygılı olun. Kendinize güvenin, güvensizlik insanları başarısız kılar. Vatanınızı ve milletinizi sevip, yükselmesi için çalışın. Gittiğiniz her yerde sevgiyi, saygıyı, kardeşliği ve barışı yeşertiniz. Tüm yaşamınızın sağlıklı, başarılı ve mutlu geçmesini diliyorum” dedi.

Başak konuşmasının ardından seminere katılan 173 öğretmene şube müdürü Ali Beyazoğlu ile birlikte sertifikalarını dağıttı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat