YURTHABER

Çanakkale
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yrd. Doç. Dr. Güçlü: Bahar Hastalıklarına Dikkat

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi KBB Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd....

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi KBB Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Güçlü, kışın bitimi olan mart ve nisan aylarında enfeksiyon hastalıklarının arttığını belirterek, dikkat edilmesini istedi.

İlkbahar aylarında artan enfeksiyon hastalıklarına ve alerjiye dikkat çeken Güçlü, kışın en soğuk döneminde de enfeksiyonlar gözlendiğini, özellikle hava sıcaklığının 10 ile 25 derece arasında olduğu dönemlerde viral enfeksiyonların sıklığında artış olduğunu söyledi. Bu konuda uyaran Yrd. Doç. Dr. Güçlü, "Özellikle toplu yaşama alanlarında daha hızlı yayılan hastalık, toplumsal bir problem haline dönüşmektedir. Bu hastalığın, daha doğrusu virüsün karakteriyle ilgili özellikle bu aylarda artış görüyoruz. Bu durum günlük yaşantımızı oldukça etkiliyor. Sonuçta yaşam kalitemiz, işgücümüz, okul performansımız düşüyor. Özellikle havanın güzel olduğu, dışarıda daha fazla vakit geçirmek istediğimiz bahar dönemlerinde bu tür hastalıklar yaşam kalitemizi düşürüyor." şeklinde konuştu. Enfeksiyon döneminde kanıtlanmış tek tedavinin, yüksek dozda C vitamini alınması olduğunu aktaran Güçlü, sağlıklı beslenmenin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirterek şu tavsiyelerde bulundu: "Sağlıklı besinler yedik, yiyoruz ve artık hastalanmayacağız diye bir şey yok. Bu tür üst solunum yolları hastalıkları, özellikle temas yoluyla bulaşabilir. Hasta olan kişi maske takmalı veya hapşırdıktan, öksürdükten sonra ellerini yıkamalı, ayrı bardak ve havlu kullanmalıdır. Bazen ne yaparsak yapalım bu hastalıklara yakalanabiliyoruz, çünkü sıklıkla viral enfeksiyonlardır ve bulaşma olasılığı çok yüksektir. Korunma yollarını kullanırsak, toplumsal açıdan daha pozitif hareket edilmiş olur." Oğuz Güçlü, özellikle gece gündüz sıcaklık farkının çok olduğu durumlarda giyime dikkat edilmesi tavsiyesinde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler