Yüksekova'da, Nevruz kutlamalarındaki izinsiz gösteriler sırasında polise taşlı ve molotofkokteylli saldırıda bulunanlara yönelik operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan birinin evinde 2 adet ruhsatsız tabanca ve 1 adet el bombası ele geçirildi.
Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 20 Mart'taki izinsiz gösteriler sırasında polise taşlı, molotofkokteylli ve silahlı saldırıyla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında sabah saatlerinde ilçede bazı adreslere eş zamanlı operasyon yapıldığı bildirildi.
Yüksekova Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren, operasyon kapsamında sokak gösterilerine katıldığı tespit edilen 8 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Özeren, zanlıların evlerinde yapılan aramada bir kişinin evinde 2 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait şarjör, mermiler ile 1 adet el bombasının ele geçirildiğini kaydetti.
Özeren, Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlıların işlemlerinin ardından savcılığa sevk edileceğini belirtti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz