Yunanistan Kos Adası'na yaptığı seferde yolcu alınmasına izin verilmeyen Türk feribotu Bodrum'a döndü.
Yunan tur acenteleri, Akçakoca adlı feribota yolcu binmesine müsaade etmeyince yaşanan gerginliğin ardından geri dönen Türk feribotu "Akçakoca", 119 yolcusuyla akşam saatlerinde Bodrum'a geldi.
Yeşil Marmara Acentesi Bodrum Sorumlusu Erdiç Tekeli, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bizim oradan transit yolcu almamızdan kaynaklanan bir durum aslında. Yunan hükümetinin aldığı kararla, iki hat arasında yolcu, araç yada yük taşıyan gemiler için ayrı bir statü uygulanıyor. Yani bizler bir yerde turist taşımacılığı yapıyoruz ama turist gemisi diye geçmiyor. Dolayısıyla Türk bayraklı, Yunan bayraklı, Çin bayraklı her devletin gemisi bu hatta çalışabilir. Yani bizim oradan transit yolcu almamız göze battı. O yüzden sabah böyle tatsız bir olay yaşandı. Şimdi biz 82 yolcuyla 10.15'te hareket etmemiz gerekirken, yolcu pasaport kontrolünü bitirmesine rağmen, tam gemiye geçiş sırasında aradaki demir kapıyı kapattılar ve yolcunun geçişine engel oldular. Tabii liman güvenliği yeterli gelmedi. Yani takviye istenen polis de görevini tam anlamıyla yerine getirdi diyemem. Dolayısıyla o yolcular mağdur oldu ve getiremedik. Ama yarın aynı seferi yine deneyeceğiz. Bize karşı herhangi bir şey olmadı. Onlar kendi arasında, Yunan güvenlik güçleri ile Yunan gemi sahipleri ve çalışanları arasında oldu" dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz