Yabancı kontenjanının doluluğu nedeniyle son transferi Matteo Ferrari'yi henüz federasyona bildiremeyen Beşiktaş, gözden çıkardığı Zapotocny'ye ülkesi Çek Cumhuriyeti'nden gelen teklifleri değerlendirmeye aldı. Çek Ligi'nin önde gelen takımlarından Sparta Prag ve Slavia Prag'ın Zapotocny ile ciddi şekilde ilgilendikleri, ancak bu kulüplerin Çek oyuncuyu bonservisiyle almayı düşünmedikleri ve 1 yıl kiralamak istedikleri öğrenildi.
Siyah beyazlı yönetimin ise ilk planda Zapotocny'yi bonservisiyle vererek kasasına nakit para koymak istediği ancak bu isteğinin olmaması durumunda ise kontenjanı boşaltmak için kiralama teklifini kabul edeceği belirtildi.
Zapotocny'nin ise ülkesine gitmeye sıcak bakmadığı ve yakın çevresine "Benim isteğim ya Türkiye'de kalmak ya da Almanya'da oynamak. Türkiye'den gelen teklifler çok ciddi değil ancak Almanya'dan bir kaç önemli teklif var" dediği ifade edildi.