MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atilla Arcan'ın son röportajı, son sözleri ortaya çıktı

Taklit ustasu Atilla Arcan, 70 yaşında hayatını kaybetti. Ani vefatıyla sevenlerini ve dostlarını yasa boğan Atilla Arcan'ın son röportajı, son sözleri ortaya çıktı. İşte, Atilla Arcan'ın son röportajında söyledikleri

Ünlü oyuncu ve komedyen Atilla Arcan'ı kalbine yenik düştü. 1990'lı yıllarda yaptığı 'Binbir Surat' programlarıyla gönüllerde taht kuran Atilla Arcan, kalp krizi sonucu ameliyata alındı ancak kurtulamayarak Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Atilla Arcan'ın vefat haberini, meslektaşları Cem Yılmaz ve Hakan Yılmaz resmi twitter hesaplarından duyurdu. Taklit ettiği gösterileri nedeniyle "Binbir surat Atilla Arcan" adı ile anılan usta oyuncunun cenazesi hastane morguna kaldırılırken vefatıyla ilgili hastaneden bir açıklama yapılmadı. Kalp krizi sonrası vefat eden Atilla Arcan'ın geçtiğimiz yıllarda By Pass operasyonu geçirdiği öğrenildi. Peki, gönüllerde taht kuran Atilla Arcan kimdir, Türkiye onu hangi rollerle tanıdı?

ATİLLA ARCAN KİMDİR?

Gerçek adı Atilla Gürses olan Atilla Arcan, 1945 yılında İstanbul'da doğmuştur. Tiyatro ve Sinema oyuncusu, yönetmen ve senarist Muharrem Gürses'in oğludur. Kardeşinin adı Kemal Gökhan Gürses'dir. Atilla Arcan tiyatro eğitiminin bir kısmını ingiltere'de almıştır."Binbir surat Atilla Arcan" adında ünlüleri taklit ettiği gösterileri ile tanınan Atilla Arcan bir çok sinema filmlerinde, tiyatrolarda ve televizyon dizilerinde de rol aldı.Atilla Arcan, 1984 yılından beri meslektaşı Gül Arcan ile evlidir. Bu evlilikten Şebnem Sevgi Gürses adında bir kızı ve Barış, Özgür, Çağrı adlarında 3 oğlu vardır.

ATİLLA ARCAN'IN ROL ALDIĞI PROJELER

1994 Binbir Surat Bilinmiyor, 2000 Ona Bakma Bana Bak Bilinmiyor, 2004 Cennet Mahallesi Bilinmiyor, 2006 Ah Polis Olsam Halil İbrahim Bayraktaroğlu, 2006 Balıketi Bilinmiyor, 2007 Hayal ve Gerçek Zeki, 2007 Çok Özel Tim Halil İbrahim Bayraktaroğlu, 2007 Şöhret Okulu Bilinmiyor, 2008 Dilek Ağacı Şemsi Hoca, 2008 Prenses Perfinya Sabri, 2010 Sevgi Bağlayınca Bilinmiyor, 2011 Sudan Sebepler Mahir, 2012 Seksenler Şinasi Selvioğlui 2013 Aşk Emek İster.

ATİLLA ARCAN'IN ATİLLA ARCAN MESAJI

Siyasi isimlerden Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Atilla Arcan için şu mesajı yayınladı: Bakan Topçu'nun "Atilla Arcan" mesajı şöyle:"Sanat camiamızın önemli isimlerinden Atilla Arcan'ın vefatını büyük bir üzüntü ile haber aldım.Oyuncu olarak başarılı çalışmalara imza atan Arcan, sinemamıza yıllarca hizmet etmiş, tiyatromuzda sahneye taşıdığı karakterlerle belleklerden silinmeyecek izler bırakmış ve Türk televizyon dünyasında bir döneme ismini büyük harflerle yazdırmıştır. Her zaman saygı ve özlemle ile anılacak Atilla Arcan'a Allah'tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum."

ATİLLA ARCAN'IN SON RÖPORTAJI

Süleyman Demirel'i en iyi taklit eden komedyen olarak anılan Atilla Arcan, son röportajında taklitlerin asıllarını yaşattıklarını ifade etmiş, Demirel'in taklidini yapmasının nedenini bir anısını anlatarak anlatmıştı. İşte, Atilla Arcan'ın röportajındaki o sözleri:"Birinin taklidini yapabilmem için öncelikle o kişiyi sevmem gerekiyor. Çünkü daha iyi konsantre olabiliyorum, daha iyi inceleyip, daha iyi taklit ediyorum. Süleyman Bey'in sempatik, sıcak bir tavrı, büyük bir hoşgörüsü vardı. Seneler önce beni, kendisini taklit ederken canlı izlemişti. Yalçın Menteş'le Cadde Bostan Maksim'de aynı sahneyi paylaşıyorduk

Yalçın, Erdal İnönü'yü, ben de rahmetli Süleyman Demirel'i oynuyordum. Her akşam solistten evvel çıkar şov yapardık. Maksim'in sahibi Fahrettin Aslan, bir gün yanıma gelip 'Atillacığım bu akşam kadrosuyla Süleyman Bey gelecek. Aileler de olacak. İstersen bugün programı yapmayalım' dedi. O zaman Başbakandı. Ben de yapmak istediğimi söyledim. 'Mesuliyeti üstüne alıyorsan 'Ben varım' dedi. Taklidini yapmaya başladım, kimseden ses çıkmıyor.

Normalde hep güldükleri yerlerde ses yok. Şaşırdık tabi. Çaktırmadan halkın yüzünü şöyle bir kontrol ettim. Baktım millet gülüyor ama ses çıkarmıyor. Dedim ki, 'Değerli halkımız neden güldüğünüz halde gülmüyorsunuz.' Süleyman Bey ayağa kalktı 'Benden çekiniyorlar. Halbuki ben de seviyorum böyle şeyleri' dedi. O andan itibaren millet kahkaha atmaya başladı. Program bittikten sonra Süleyman Bey sahneye çıktı. 'Fevkalede güzel, hoşuma gitti yaptığınız program. Yalnız şapkanızı beğenmedim' dedi. Bana bir şapka hediye etti. Hala o şapka bende durur. Çok olgun davranırdı. Fahrettin Bey de çok mutlu oldu."


Vitrin


En Çok Aranan Haberler