MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meryem Uzerli değil, Funda Eryiğit damga vurdu

Başrollerini Meryem Uzerli ve Murat Yıldırım'ın paylaştığı Gecenin Kraliçesi'ne Funda Eryiğit, damga vurdu. Funda Eryiğit "Esra" rolü ile Meryem Uzerli'den daha fazla dikkat çekti.

Meryem Uzerli'yi yeniden ekranlara döndüren Gecenin Kraliçesi dizisi dün akşam ilk bölümüyle izleyici karşısına çıktı. Kadrosunda Meryem Uzerli, Murat Yıldırım, Uğur Polat gibi güçlü isimlerin yer aldığı diziye Funda Eryiğit damga vurdu. Gecenin Kraliçesi'nde Kartal karakterinin karısı Esra rolünü canlandıran Funda Eryiğit başarılı performansıyla dizinin başrolü Meryem Uzerli'yi geride bıraktı. Dizinin ilk bölümü ardından "Funda Eryiğit kimdir?" soruları sorulmaya başlandı. Geçtiğimiz sezonun iddialı dizilerinden Karadayı'da yer alan Funda Eryiğit'in Murat Yıldırım ile karşılıklı sahneleri büyük beğeniyle karşılandı ve konuşuldu. Funda Eryiğit kimdir sorusunun yanıt ve Gecenin Kraliçesi'ndeki rolüyle ilgili detaylar, haberimizde!

FUNDA ERYİĞİT'İN HAYAT VERDİĞİ ESRA KARAKTERİ

Funda Eryiğit'in canlandırmasıyla hayat bulan Esra karakteri, babasının küçük yaşlarda alıp büyüttüğü Kartal'ın eşidir. Kartal'ın kendisini sevmediğini bilmesine rağmen ona hastalıklı bir şekilde aşıktır. Öyle ki canına kıyarak Kartal'ı nikah masasına oturtmayı başarmıştır. Kartal ve Selin arasındaki en büyük engeldir.

FUNDA ERYİĞİT KİMDİR?

1984 yılında Hollanda'da doğan Funda Eryiğit aslen Samsun Bafralı'dır. Kadir Has Anadolu Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi uluslararası ilişkiler bölümüne girdi ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun oldu.n 2012-2013 sezonunda sahnelediği Sessizlik adlı oyundaki performansıyla 18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödüllerinde müzikal/komedi dalında en iyi kadın oyuncu ödülünü almaya hak kazanan Funda Eryiğit, 2008 yapımı Canım Ailem dizisiyle tanındı. Limonata, Ev ve İş Arıyoruz gibi filmlerin kadrosunda yer alan Funda Eryiğit; İstanbul'un Altınları, Uçurum, Eski Hikaye ve en son Karadayı dizisiyle izleyici karşısına çıktı.

MERYEM UZERLİ KİMDİR?

12 Ağustos 1983 Almanya doğumludur. Başarılı oyuncu Schauspiel Studio Frese'de oyunculuk eğitimini tamamlamıştır. Bir çok yabancı filmde yarımdıc kadın oyuncu olarak rol alan Meryem Üzerli, 2011 - 2013 yılları arasında rol oynadığı Muhteşem Yüzyıl'da Hürrem Sultan'ı canlandırmış, bu rolüyle uzun süre adından söz ettirmiştir.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler