SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

1461 unutulmasın!

Kırmızı Grup'ta şampiyonluk sevinci yaşadılar. Bilenler bilir. 2. Lig'de zirveyi tatmak Süper Lig'e çıkmaktan çok daha zordur. Elde ettikleri bu başarıyla takdiri fazlasıyla hak etmişlerdi. Bir anda kendilerini PTT 1. Lig'de buldular. Kimsenin onlardan bir beklentisi yoktu. Ama Mustafa Akçay'lı 'Yavru Fırtına' önce lige sonra da Türkiye Kupası'na damga vurdu. Galatasaray'ı elediler, Kadıköy'de Fenerbahçe'yi devirdiler. Trabzon'la maçları olmasa Play-Off'un da en çüçlü adayıydılar. Belki de bir daha bir araya gelemeyecek bir ruh vardı. Bu yapıyı kuran Trabzonspor yönetimiydi. Diğer takımlara da örnek oldular. Bursaspor, Yeşil-Bursa; Eskişehirspor Bozüyük'ü bünyesine aldı. Beşiktaş'ın hala çalışmaları var. 

Akçay'ın ruhu

Bu takımı kontrolden çıkan bir güç haline getiren; Trabzonspor ruhunu canlandırıp taraftarın yüzünü güldüren ise Mustafa Akçay'dı. Tavşanlı'nın ardından 1461 Trabzon'un başındaki istatistiğiyle piyasasını tadan yapan Akçay, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başkanlığa geçmesiyle en büyük hedefine, hayaline kavuştu. Kısıtlı bir kadroyla boğuşuyor, Avrupa'da tarih yazıyor belki ama unuttuğu bir şey var. Onu buraya taşıyan takım Akçaabat Fatih Stadı'nın zemininde eriyip gidiyor. Trabzonspor Yönetimi'nin bu takıma olan ilgisi zaten eski idareye oranla daha az; bu aşikar bir durum. Burada en büyük görev Akçay'a düşüyor. Sercan Kaya, Eren Albayrak, Yusuf Erdoğan, Kadir Keleş, Caner Osmanpaşa, Abdülkadir Özdemir gibi yetenekler 1 yılda Süper Lig'e kazandırıldı. Demek ki bu projenin üzerinde durulsa önce Trabzonspor, sonra Türk futbolu kazanacak. Durum böyleyken, Mustafa Akçay'ın Trabzonspor'un başına geçtiği günden bu yana '1461 Felsefesi'yle alakalı hiçbir karede yer almaması kabul edilebilir mi?

Yazık olur

Bu oyuncuların en büyük sıkıntısı zemin. 'Akçaabat Fatih Tarlası'na mahkum edilen bu çocuklar için Akçay ve Trabzonsporlu idarecilerin bir yaptırımda bulunmaması doğru değil. Yani bu kadar kusursuz işleyen ve örnek teşkil edilen bir projenin kendi kaderine bırakılması verilen emeklerin çöpe atılmasına neden olur ki, ben her zaman Mustafa Akçay gibi kendisini geliştirmiş, okuyan ve okutan futbol adamlarının bu ülke futboluna katkı sağlayacağını düşünenlerdenim. 

Hoca rahat uyusun!

Rahmetli Kadir Özcan hocamı ölmeden iki hafta önce PTT 1. Lig programımıza telefonla konuk almıştım. Hem Mustafa hocaya hem de yönetime serzenişi vardı. "Mustafa Akçay, 1461'i aldığında Trabzon'dan istediği oyuncuları aldı takımına ama sezona başında bize, 'Alın hocam bu oyuncular da siz de oynasın' diyemedi. Ne olur bu çocuklar da Avni Aker'de oynasa" şeklinde sitemini belirtmişti. Yani ilgisizlikten dert yanmıştı Kadir hoca. PTT 1. Lig'de hemen hemen her takımın zemin sıkıntısı var. Yanlış anlaşılmasın bunu yaşayan sadece 1461 Trabzon değil. Ama bu sıkıntı bu takımın felsefesine aykırı. Bu çocuklar tıkır tıkır top oynama peşinde. Trabzonspor'un kaybolan futbol ruhunu, 'Trabzon'un çocukları' olarak diriltme derdinde. Bu yüzdendir onların feryadına bir nebze de olsa tercüman olma amacım. Belki bu yazıyı okuduktan sonra, 'geçen seneki takım da Akçaabat'ta oynadı' diyebilirsiniz. O zaman bende size küçük bir hatırlatma yapmak isterim...

Devran döndü

Tarih 2 Şubat 2013. Yer Akçaabat Fatih Stadı. Erciyesspor'a 1-0 yenilen 1461 Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay maç sonu açıklamalarıyla taraflı tarafsız herkesin takdirini topluyor: "Kötü zeminlerin birinci muhatabı TFF'dir, ikinci muhatabı ise yöneticilerdir. Trilyonlarca lira verdikleri futbolcuları mahkum ettikleri zeminlerle ilgili bir kez daha düşünmeliler. Bence gece yattıklarında uykularının kaçmış olması gerekir." Evet hocam belki siz kendinizi o zeminden kurtardınız ama bu birbirinden yetenekli ve tamamı Trabzonspor'un geleceği olan oyuncu grubu her geçen gün o bataklıkta biraz daha çamura batıyor. Ben gece rahat uyumak için bu yazıyı yazmak mecburiyetinde hissetim kendimi. Umarım siz de bu sıkıntıyı çözmek adına elinizden geleni yaparsınız...

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler