YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2021 Down Sendromlular Avrupa Oyunları'nın açılış töreni yapıldı

2021 Down Sendromlular Avrupa Oyunları'nın açılış töreni yapıldı

2021 Down Sendromlular Avrupa Oyunları'nın açılış töreni yapıldı

İtalya'nın ev sahipliği yaptığı 2021 Down Sendromlular Avrupa Oyunları'nın (Trigames 2021) açılış töreni gerçekleştirildi.

Ferrara kentinde düzenlenen oyunların açılış seremonisi Paolo Mazza Stadı'nda yapıldı.

Down Sendromlular Avrupa Oyunları'nda müsabakalar yarın başlayacak. 6-10 Ekim tarihlerinde müsabakaların yapılacağı organizasyonda Türkiye'yi atletizm, futsal, judo, yüzme, basketbol, tenis ve masa tenisi branşlarında toplam 63 sporcu temsil edecek.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonundan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Federasyon Başkanı Birol Aydın, şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa şampiyonaları, Uluslararası Down Sendromu Spor Federasyonu tarafından ilk defa 'Avrupa Oyunları' adı altında bir arada düzenleniyor. Türkiye olarak büyük bir kafileyle ülkemizi temsil edeceğiz. Hedefimiz ülkemize rekor sayıda madalyalarla dönmek. Türk milletimizin dualarını ve desteğini bekliyoruz. Bize her zaman destek olan Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na , Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Kocaömer'e ve emeği geçen, destek olan herkese teşekkür ediyorum."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler