Maya takvimine göre 21 Aralık’ta dünyanın sonunun geleceği inancı uçak seferlerine de yansıdı. Bu tarihte zarar görmeyeceğine inanılan İzmir’in Şirince ve Fransa’nın güneyindeki Bugarach köylerine ulaşmak isteyenlerin tek yön uçak bileti talebinin arttığı kaydedildi.
En ucuz uçak bileti alternatiflerini karşılaştırmalı olarak sunan Skyscanner Digital Platformu, kıyamet kehaneti nedeniyle belirtilen iki noktaya olan tek yönlü uçuş aramalarında önemli artış gözledi.
İnternet sitesi, Fransa’nın güneyine tek yönlü uçak bileti aramasının yüzde 41, İzmir’e yapılanlarda ise yüzde 30 artışı kaydetti.
Skyscanner Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök, araştırma sonucunun şaşırtıcı olduğunu belirterek, “Maya takvimine göre 21 Aralık’ta dünyanın sonunun geleceğine inananlar yoğun bir şekilde Şirince ve Bugarach’a uçak bileti arıyor. Ancak 22 Aralık günü de Noel öncesi bütün senenin en çok uçuş aranan günü. Bu da kehanete inanmayanların sayısının fazla olduğunu gösteriyor.” dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz