YURTHABER

Samsun
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

41. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği

TRT tarafından gerçekleştirilen 41. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği, Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100'üncü yılında, 40 ülkeden çocukların katılımıyla Samsun'da devam ediyor

TRT tarafından gerçekleştirilen 41. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği, 40 ülkenin çocuklarının katılımıyla Samsun'da sürüyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde Samsun Valisi Osman Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 40 ülkeden gelen çocukları kabul etti.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100'üncü yılı nedeniyle bu şehirde yapılan şenlik kapsamında protokol üyeleri çocuklarla bir araya geldi.

Vali Osman Kaymak, dünya çocuklarını Samsun'da misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Kaymak, 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı çocuklara Atatürk'ün armağan ettiğini belirterek, "Her yıl bir vilayette yapılan etkinlikler bu yıl Samsun'da gerçekleşiyor. Samsunlular olarak bundan son derece mutluyuz, onurluyuz. Çocukları evlerinde misafir eden ailelere teşekkür ediyorum. Ümit ediyorum ki çocuklarımız Samsun'dan ve Türkiye'den mutlu ve güzel hatıralarla ayrılacaklar." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise organizasyonun Samsun için büyük önem arz ettiğini belirterek, "Büyükşehir belediyesi olarak yavrularımızı Samsun'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından 40 ülkeden çeşitli yöresel hediyelerle gelen çocuklara Kaymak ve Demir de hediyeler verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler