YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adıyaman 112 Acil Komuta Merkezi Başhekimi Kurtgöz:

Adıyaman 112 Acil Komuta Merkezi Başhekimi Rıdvan Kurtgöz, geçen ay 2 bin 600 vakaya hizmet verdiklerini söyledi.

Adıyaman 112 Acil Komuta Merkezi Başhekimi Rıdvan Kurtgöz, geçen ay 2 bin 600 vakaya hizmet verdiklerini söyledi.

Kurtgöz, yaptığı açıklamada, Adıyaman merkez ve ilçelerde olmak üzere 15 Acil Yardım İstasyonu'nda 20 ambulansla Adıyamanlı hastalara hizmet verdiklerini belirtti.

Yaz mevsiminde kendilerine gelen çağrı sayısının artığını ifade eden Kurtgöz, "Temmuz ayında toplam 2 bin 600 vakaya hizmet verdik. Bu vakaların yüzde 10'u trafik kazası vakasıydı. Bu ayda görülen diğer vakalar ise yüksekten düşme, bayılma ve hipoglisemi gibi vakalar" dedi.

Asılsız ve gereksiz çağrılar yüzünden bazı sorunlar yaşadıklarını dile getiren Kurtgöz, şunları kaydetti:

"Bize günde ortalama 2 bin 500 veya 3 bin çağrı gelmektedir ancak bunlardan sadece 400 veya 500 tanesi gerekli konuşmaları içermektedir. Diğerleri ya asılsız çağrılardır ya da küçük çocukların telefonla oynarken yaptıkları gereksiz çağrılardır. Bu da işlerimizi çok zorlaştırmakla birlikte gerçek vakalarla görüşmelerimizi zorlaştırıyor, hastalara daha kısa sürede müdahale etmemizi engelliyor."

Kurtgöz, 112 çağrı merkezini arayan vatandaşların hasta bilgisi ve adresini net bir şekilde vermeleri halinde vakalara daha çabuk müdahale edebileceklerini kaydetti.

Muhabir: Mehmet Fatih Aslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler