YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ak Parti Kadın Kolları’ndan “a’dan Z’ye Kadın Sağlığı” Semineri

Ankara Kadın Sağlığı Derneği ile AK Parti Kadın Kolları Genel Merkezi’nin ülke genelinde organize ettiği...

Ak Parti Kadın Kolları’ndan “a’dan Z’ye Kadın Sağlığı” Semineri

Ankara Kadın Sağlığı Derneği ile AK Parti Kadın Kolları Genel Merkezi’nin ülke genelinde organize ettiği “A’dan Z’ye Kadın Sağlığı” konulu seminerlerin biri de Osmaniye’de düzenlendi.

Öğretmen Evi’nde düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan AK Parti Osmaniye İl Kadın Kolları Başkanı Zekiye Yılmazer, seminere konuşmacı olarak katılan Reprodüktif İmmünoloji Uzmanı Dr. Buğra Adil Buyrukçu’ya ve Ankara Kadın Sağlığı Derneği Başkanı İbrahim Büyükkıvanç’a teşekkür etti.

Yılmazer’in ardından İbrahim Büyükkıvanç da dernek çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Büyükkıvanç, dernek olarak “Türkiye El Ele, Kansere Güle Güle” projesi kapsamında KETEM işbirliği ile çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Seminerin konuşmacısı Dr. Buğra Adil Buyrukçu, slayt gösterimi eşliğinde yaptığı sunumunda; rahim rahatsızlıkları, çocuk sahibi olamama nedeni, doğum kontrol yöntemleri, kistler ve urlar, menopoz, meme kanseri konularında bilgiler verdi. Dr. Buyrukçu, özellikle hekime muayene ve ilaç yerine başkalarının tavsiye ettiği bitkisel tedavilere yönelmenin çok riskli olduğunu söyledi.

Kadınların özellikle meme kanserini erken teşhisi için mutlaka kendilerini elle muayene yapmaları gerektiğini ifade eden Buyrukçu, KETEM’lerde de 40 yaşından sonra ücretsiz meme muayenesi yapıldığını söyledi. Kadınların diğer bir kabusu olan rahim ağzı kanserine de değinen Buyrukçu, “Rahim ağzı kanseri; dünya ölçeğinde kadınlarda en sık görülen 2. kanser türü ve meme ile akciğer kanserinden sonra kanserden ölümlerin önde gelen 3. nedenidir. Tüm dünyada 2 milyondan daha fazla kadının rahim ağzı kanseri olduğundan şüphelenilmektedir. Her 2 dakikada bir kişinin hayatını kaybetmesine neden olur. Daha önce hiç smear testi (CVS) yaptırmamış bir kadında rahim ağzı kanserine yakalanmak riski yüzde 1’dir. Acil önlem alınmazsa önümüzdeki 10 yılda, aslında erken tanı konulduğunda tedavisi mümkün olan bu kanserden ölümlerin yüzde 25 oranında artacağı tahmin edilmektedir. Bu nedenle her bayan en geç 21 yaşından itibaren yılda bir kez smear testi yaptırmaya başlamalıdır” diye konuştu.

Dr. Buyrukçu sunumunun sonunda seminere katılan kadınların sorularını cevaplandırdı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler